vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht
Nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

Nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

  • Nederland
  • Defensie heeft met luitenant-generaal Bart Hoitink een nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK). De luchtmachtgeneraal nam de functie vanmiddag over van luitenant-generaal der mariniers Ton van Ede. Hoitink krijgt er bovendien een taak bij: Inspecteur der Reservisten.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/30/nieuwe-inspecteur-generaal-der-krijgsmacht

De IGK is sinds 1945 onafhankelijk adviseur van de minister, bemiddelaar van het Defensiepersoneel én Inspecteur der Veteranen. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert maakte zojuist bekend dat ook de taak van Inspecteur der Reservisten bij de IGK wordt ondergebracht. In alle gevallen staat de (ex-)Defensiemedewerker centraal, ongeacht of hij of zij militair of burger is. Jaarlijks bezoekt de IGK ongeveer een derde van de Defensie-eenheden. Na elk bezoek maakt hij een verslag, waarop de commandant van het betreffende Defensieonderdeel direct kan reageren. De IGK heeft toegang tot alle delen van de organisatie, is bevoegd alle documenten in te zien en elke vergadering bij te wonen. Vertrouwen Hennis benadrukte het belang van de IGK en sprak haar vertrouwen uit in Hoitink. “De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht zet aan tot luisteren. Tot kritische zelfbeschouwing. Tot verbetering. In het belang van Defensie, in het belang van onze mensen. Ik kijk uit naar onze samenwerking, generaal Hoitink. En ik heb er alle vertrouwen in dat wij bij u in goede handen zijn.” Nieuwe IGK Hoitink begon zijn militaire carrière in 1982 bij de luchtmacht. Hij vervulde diverse operationele functies waaronder die van helikopterpiloot en vlieginstructeur. Verder had hij een belangrijk aandeel in de oprichting van het Defensie Helikopter Commando in 2008 en de internationale training in het Amerikaanse Fort Hood. In zijn vorige functie was Hoitink directeur van de Directie Aansturen Operationele Gereedstelling. Vertrekkend IGK Scheidend IGK Van Ede vervulde de functie bijna 2 jaar en gaat met functioneel leeftijdsontslag. Bij de overdracht werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau met de Zwaarden. “De organisatie en de vele kameraden hebben mijn leven verrijkt”, zei hij. “Los van het persoonlijke is Defensie voor mij een fascinerende organisatie die moeilijke en zeer relevante taken uitstekend uitvoert. Ondanks voortdurende bezuinigingen en reorganisaties toont het personeel een grote flexibiliteit en veerkracht.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top