woensdag, oktober 20, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuwe juridische Masteropleiding LL.M aan The Open University (UK) biedt kansen voor een juridische carrière in een internationaal georiënteerde omgeving
Nieuwe juridische Masteropleiding LL.M aan The Open University (UK) biedt kansen voor een juridische carrière in een internationaal georiënteerde omgeving

Nieuwe juridische Masteropleiding LL.M aan The Open University (UK) biedt kansen voor een juridische carrière in een internationaal georiënteerde omgeving

  • Nederland
  • De Rechtenfaculteit van The Open University (The OU), biedt een flexibele, modulaire masteropleiding gericht op juristen, wetenschapsjuristen, maar ook bachelors zonder juridische achtergrond. Deze Master in de Rechten, kortweg LL.M, met geheel nieuw opgezet programma, start in mei en onderstreept het multidisciplinaire belang van internationaal recht in een toenemende globaliserende wereld.
  • ZZindi Corporate Communicatie
  • info@zzindi.nl
  • EINDE BERICHT Voor meer informatie: http://www.openuniversity.edu/courses/law/master-of-laws-LLM en http://www.openuniversity.edu De studieadviseurs bieden een gratis terugbel mogelijkheid voor vragen. Hiervan kan gebruik worden gemaakt door het online webformulier op www.openuniversity.edu in te vullen (ook ’s avonds en op zaterdagen bereikbaar). Bellen kan ook: 0044/845 241 6555 Voor vragen specifiek over het MBA programma, neemt u contact op met de Marketing vertegenwoordiger van de Open University Business School, de heer Robert Ensor via Robert.Ensor@oubs.eu of 020 412 1962. Voor beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Cindy van der Helm, Persvoorlichter in Nederland voor The Open University, via info@zzindi.nl of 0521-763402. Over The Open University The Open University werd in 1969 gesticht en biedt academische en vak gerelateerde verdieping in de vorm van afstandsonderwijs. Sinds de oprichting zijn er zo’n 1.8 miljoen studenten afgestudeerd aan de Britse universiteit. Populair zijn de studies ICT, Vreemde Talen, Natuurwetenschappen en Bedrijfskunde, ook de MBA. The Open University Business School is onderdeel van de Economische Faculteit en een van de grootste Business Schools in Europa. Het is daarbij een van de weinige drievoudig geaccrediteerde Business Schools; volgens EQUIS-, AACSB- en AMBA-normen. Aan The OU behaalde diploma’s worden in Nederland en internationaal erkend.

De titel LL.M is wereldwijd erkend en biedt zeer goede kansen op een internationale carrière. De rechtenstudie aan de OU duurt, wanneer deze naast een baan wordt gevolgd, circa 3 jaar. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde studielast van 12 tot 16 uur per week. De opleiding wordt afgesloten met een LL.M masterscriptie, die de academisch erkende titel LL.M oplevert. De inhoud van de scriptie mogen studenten zelf bepalen. Zo kunnen zij een onderwerp kiezen dat ofwel goed aansluit bij hun huidige of toekomstige werk, dan wel een onderwerp dat hen interesseert.

Naast de drie verplichte modules, internationaal recht, mensenrechten en wereldwijd economisch recht, kunnen studenten hun kennis aanvullen met modules die voor hen beroepshalve interessant zijn of die juist vakoverschrijdend zijn. Studenten kunnen kiezen uit vele verdiepende modules. Denk hierbij aan de juridische aspecten van MVO, de juridische, ethische en politieke bijzonderheden van internationale strategie in industriële, opkomende en ontwikkelingslanden, milieukunde of forensische psychologie.

De LL.M leergang aan The Open University richt zich op gekwalificeerde juristen, die zich ter wille van een internationale carrière graag verder ontwikkelen. De leergang is daarnaast aan te raden voor bachelor bedrijfsjuristen (LL.B) die hun studie willen afsluiten met een mastertitel, om juridische kennis en vaardigheden aan te scherpen in het internationaal recht. Maar ook voor niet-juristen van alle disciplines die werken in grote internationale bedrijven, bij overheidsinstanties of niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) is de LL.M een waardevolle aanvulling op hun curriculum.

Het onderwijs aan The OU is Engelstalig en maakt LL.M afgestudeerden, met goede taalkundige en vakinhoudelijke vaardigheden, van grote waarde in een internationale omgeving. Tijdens de studie verwerven studenten gedetailleerd inzicht in de verschillende, context gebonden internationale juridische kaders. Het Engelse rechtssysteem beslaat slechts een klein deel van het programma. De focus tijdens de studie ligt op de invloed van internationale wetten, verdragen, conventies en culturen op natuurlijke- en rechtspersonen.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen studiepunten uit eerder gevolgde rechtswetenschappelijke studies erkend en in het programma opgenomen worden. Om het LL.M diploma te behalen, moeten studenten 180 Engelse studiepunten halen (dit staat ongeveer gelijk aan 90 ECTS)  en het programma binnen zeven jaar afsluiten met een wetenschappelijke masterthesis.

Naast goede kennis van de Engelse taal is een erkend universitair diploma zoals een bachelor/ LL.B, master en/of juridische ervaring vereist. The Open University werkt niet met toelating op basis van eerder behaalde cijfers. De totale kosten van een LL.M graad zijn ongeveer 10.000 Britse pond (momenteel zo’n 12.000 euro). Dit kan variëren, doordat de keuzemodules naar eigen inzicht ingericht kunnen worden.
Meer informatie is te vinden op http://www.openuniversity.edu/courses/law/master-of-laws-LLM.

Over CindyvdH

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top