zondag, januari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Nieuwe lengtevarianten VDL Citea LLE
Nieuwe lengtevarianten VDL Citea LLE

Nieuwe lengtevarianten VDL Citea LLE

  • Europa
  • VDL Bus & Coach introduceert maar liefst 3 nieuwe lengtevarianten van de VDL Citea LLE. Dit zijn de Citea LLE-99 met een lengte van 9,9 meter, de Citea LLE-107 met een lengte van 10,7 meter en de Citea LLE-127 met een lengte van 12,7 meter.
  • VDL Bus Chassis
  • www.vdlbuscoach.com
  • m.van.zeeland@vdlbuscoach.com
  • http://www.vdlbuscoach.com/News/News-Library/2016/Nieuwe-lengtevarianten-VDL-Citea-LLE.aspx

De VDL Citea is de lichtgewichtkampioen binnen het productgamma van VDL Bus & Coach. Onbeladen weegt de 12 meter variant minimaal 2 ton minder vergeleken met soortgelijke bussen. Dit lage ledige gewicht resulteert in een zeer gunstig brandstofverbruik waardoor een sterk verminderde uitstoot van CO2, fijnstof en NOx gerealiseerd wordt. Met de introductie van de nieuwe lengtevarianten, breidt VDL Bus & Coach de succesformule van de Citea LLE uit naar een breder inzetgebied. De LLE-99, LLE-107 en LLE-127 worden volgens hetzelfde innovatieve lichtgewicht concept gebouwd als de 12 meter variant. Het lage ledige gewicht resulteert ook in minder onderhoudskosten. De bijzonder lage operationele kosten die toe te schrijven zijn aan de VDL Citea LLE zorgen voor een meer dan uitstekende Profit of Ownership.

Nieuwe VDL Citea LLE-99 en LLE-107
De nieuwe kortere varianten van de VDL Citea LLE zijn speciaal ontwikkeld voor gebieden met een beperkter passagiersaanbod en voor lijndiensten met duidelijke piek- en daluren. Personenvervoersbedrijven richten zich meer en meer op producten die aansluiten op de vervoersbehoefte. Daar waar de vervoersbehoefte minder groot is, draagt de inzet van kleinere bussen bij aan het groene imago. Zeker als de nieuwe VDL Citea LLE-99 en LLE-107 ingezet worden die door het lage ledige gewicht aanzienlijk minder brandstof verbruiken. De in verhouding tot de lengte hoge totale passagierscapaciteit van 78 personen voor de LLE-99 en 80 voor de LLE-107 levert nog meer TCO (Total Cost of Ownerschip) voordeel op. Een extra bijkomend voordeel voor oude stadscentra is de wendbaarheid. Door de verkorte wielbasis en achteroverbouw zijn de draaicirkel en de bestreken baan veel kleiner waardoor het manoeuvreren in smallere straten makkelijker wordt.

Nieuwe VDL Citea LLE-127
De vraag naar de nieuwe langere variant van de Citea LLE komt voort uit de behoefte aan meer luxe en comfort voor het intercity vervoer over langere afstanden. Voor dit vervoer worden bussen met meer zitplaatsen gevraagd. De verlengde wielbasis van de Citea LLE-127 zorgt voor 4 extra zitplaatsen vergeleken met de 12 meter variant. Vergeleken met soortgelijke bussen met hetzelfde aantal zitplaatsen, profiteert ook de Citea LLE-127 van de voordelen van het lage totaalgewicht. Minder brandstofverbruik, minder uitstoot van schadelijke stoffen, minder onderhoudskosten, waardoor minder TCO en meer Profit of Ownership.

Technische specificaties Citea LLE range

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top