zondag, januari 24, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuwe lente voor Molen de Vlieger
Nieuwe lente voor Molen de Vlieger

Nieuwe lente voor Molen de Vlieger

  • Nederland
  • Op 1 april gaat het nieuwe molenseizoen van start voor Molen de Vlieger te Voorburg. Deze uit 1621 daterende molen speelt nog steeds een rol in de waterhuishouding. Naast de toeristische aantrekkingskracht wordt veel waarde gehecht aan de educatieve functie. Het onlangs nieuw aangetreden bestuur wil in goede samenwerking met gemeente en vrijwilligers de molen beter op de kaart zetten.
  • Molen de Vlieger
  • www.molendevlieger.nl
  • eddy.vermeiren@casema.nl
  • VOORBURG –

Nieuwe lente voor Molen de Vlieger

Het  nieuwe molenseizoen gaat in Voorburg op woensdag 1 april van start. Vanaf die dag is Molen de Vlieger op woensdag- en zaterdagmiddag open voor het publiek. Tussen 13.30 en 16.30 uur worden er door molenaar en vrijwilligers rondleidingen verzorgd.

Molen de Vlieger is te vinden in het polderlandschap Essesteyn aan het Essepad. Het is een uit 1621 daterend monument. De molen is ingericht als museum, maar werkt als vanouds en speelt nog steeds een rol in de waterhuishouding. Regelmatig laat molenaar Bram Zonderop de wieken draaien.  De molen wordt naast belangstellenden en toeristen steevast  door scholen bezocht. Vooral aan die educatieve functie wordt veel waarde gehecht.

De komende maanden staat een groot aantal evenementen op het programma. Zo zijn er de Nationale Molendag in mei, de Leidschendam/Voorburgse  Molendag in juli en de Open Monumentendag later in het jaar. Onlangs is een nieuw bestuur aangetreden voor de Stichting Molen de Vlieger. Dat wil zich vooral bezighouden om in goede samenwerking met gemeente en vrijwilligers de molen nog beter op de kaart te zetten. Zo wordt er druk gewerkt aan een nieuwe website, aan de komst van een educatieve ruimte en aan de oprichting van een club Vrienden van de Vlieger.

Over MolendeVlieger

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top