zondag, februari 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuwe lichting van 413 FWO-wetenschappers aan de slag
Nieuwe lichting van 413 FWO-wetenschappers aan de slag

Nieuwe lichting van 413 FWO-wetenschappers aan de slag

  • Belgie
  • De Raad van Bestuur van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) heeft voor het academiejaar 2015-2016 de nieuwe mandaten toegekend: 413 onderzoekers kunnen met FWO-steun aan de slag. Daarvan starten 231 wetenschappers met onderzoek ter voorbereiding van hun doctoraat en gaan 182 als postdoctoraal onderzoeker aan de slag. Daarnaast werden er ook 9 fundamenteel klinische mandaathouders aangesteld.
  • Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek
  • http://www.fwo.be
  • post@fwo.be
  • http://www.fwo.be/nl/pers/persberichten/2015/nieuwe-lichting-van-413-fwo-wetenschappers-aan-de-slag/

Het aantal nieuwe onderzoekers (413) ligt in dezelfde lijn als in 2014. In totaal zullen er op 1 oktober 2015 1.766 onderzoekers via een persoonlijk mandaat aan de slag zijn. Het FWO is tevreden dat ze, ondanks tijden van overheidsbesparingen, dit status-quo kan behouden, maar hoopt dat bijkomende investeringen voor het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, de eerste keten van de innovatiemotor, mogelijk blijven.

Het FWO geeft deze wetenschappers gedurende meerdere jaren (vier of zes jaar, afhankelijk van het mandaat) de vrijheid en de noodzakelijke middelen voor het uitvoeren van hun onderzoek.

In november worden ook de middelen voor de onderzoeksprojecten toegekend, waarmee naast apparatuur en gewone werking eveneens wetenschappelijk en technisch personeel kan worden gefinancierd, bedoeld voor meer gevestigde onderzoekers en onderzoeksgroepen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top