maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Nieuwe lichting van 421 FWO-wetenschappers aan de slag
Nieuwe lichting van 421 FWO-wetenschappers aan de slag

Nieuwe lichting van 421 FWO-wetenschappers aan de slag

  • Belgie
  • De Raad van Bestuur van het FWO heeft 421 nieuwe onderzoeksmandaten toegekend voor het academiejaar 2014-2015. Daarvan starten 221 wetenschappers met de voorbereiding van hun doctoraat, 178 gaan als postdoctoraal onderzoeker aan de slag, samen met 13 buitenlandse postdoctorale onderzoekers via het Pegasus Marie Curie programma. Daarnaast werden er ook 9 fundamenteel klinische mandaathouders aangesteld.
  • Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek
  • http://www.fwo.be
  • post@fwo.be
  • http://www.fwo.be/nl/pers/persberichten/2014/nieuwe-lichting-van-421-fwo-wetenschappers-aan-de-slag/

In totaal brengt dit het aantal onderzoekers onder de FWO-vlag op meer dan 1790. Het FWO hoopt dat de beleidsmakers in de Vlaamse en federale formatiegesprekken het belang van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek prioritair blijven erkennen.

Op 25 juni heeft de Raad van Bestuur van het FWO nieuwe mandaten toegekend. Op 1 oktober 2014 zullen 210 jonge onderzoekers instromen in het onderzoek met een FWO- aspirantenbeurs, wat het totaal aantal FWO-doctorandi (aspiranten) op 879 brengt. Tegelijk treden 178 nieuwe postdoctorale onderzoekers en 13 buitenlandse postdoctorale onderzoekers via het Pegasus Marie Curie Short programma in dienst. Het totale postdocbestand zal dan 877 bedragen. Ook treden er diezelfde datum 9 nieuwe fundamenteel klinische onderzoekers in dienst. In totaal zal het FWO dit najaar meer dan 1790 onderzoekers via een persoonlijk mandaat in staat stellen in alle vrijheid fundamenteel onderzoek te verrichten.

Met deze cijfers, een quasi status-quo in vergelijking met vorig jaar, wil het FWO ook de verschillende gesprekspartners in de nakende regeringsvorming herinneren aan de prioriteiten die het FWO in haar memorandum 2014-2019 heeft bekend gemaakt. “Wij doen een warme oproep om blijvend te investeren in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Als eerste stap in de innovatieketen levert dit onderzoek nieuwe ideeën op die op korte, middellange en lange termijn leiden tot baanbrekende toepassingen die uiterst belangrijk zijn voor de aanpak van de maatschappelijke uitdagingen als de structurele groei van de economie,” aldus Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO. “Wij hopen, dankzij een verhoging van het budget, in de komende jaren nog meer jonge onderzoekers bij het onderzoek te kunnen betrekken. Daar ligt immers de toekomst van Vlaanderen! Het groeiend aantal aanvragen bewijst dat er in Vlaanderen overvloedig talent aanwezig is, het is belangrijk dit te koesteren en verder te stimuleren.”

Het FWO geeft haar wetenschappers alle vrijheid en de noodzakelijke middelen voor het uitvoeren van hun onderzoek. In november zullen ook de middelen voor de onderzoeksprojecten worden toegekend, waarmee naast apparatuur en gewone werking eveneens wetenschappelijk en technisch personeel kan worden gefinancierd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top