maandag, september 21, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Nieuwe namen bij Podiumspektakel ’Stadsgezichten’
Nieuwe namen bij Podiumspektakel ’Stadsgezichten’

Nieuwe namen bij Podiumspektakel ’Stadsgezichten’

  • Nederland
  • Bijna 200 spelers, musici, koorleden en andere medewerkers die op 18, 19 en 20 juni a.s. meedoen aan het Podiumspektakel ’Stadsgezichten’ zijn volop bezig met hun voorbereidingen. Wekelijkse repetities zijn nodig om straks 3 spektakelstukken o.l.v. regisseur Doris Goosen neer te zetten op het Kloosterplein in Harderwijk. Maar ook de decorbouwers, kostuumnaaisters en anderen zijn volop aan de slag.
  • Bart Jansen
  • Podiumspektakel
  • http://www.podiumspektakel.nl
  • info@podiumspektakel.nl
  • Gerbrand van Kolck

’Stadsgezichten’ speelt zich af in de tijd dat in Harderwijk het Koloniaal Werfdepot was gevestigd. Met in de hoofdrol de jonge vissersknecht Maarten, gespeeld door Gerrit van den Berg. Hij is vastbesloten iets van zijn leven te maken en wil een eigen schip. Zijn vrouw Anna (Gabriëlle Noordmans) houdt van hem. Een nachtmerrie begint als een mooie droom. En dan is er kroegbaas Van Worgum (Hendri van der Kolk). Zijn stelregel is ’Laat ze me haten, zolang ze mij maar vrezen’. De burgemeester (Jan Krol) vindt het een goed idee dat het Werfdepot naar Harderwijk komt, maar ziet ook dat de oorspronkelijke Harderwijkers in de knel komen.

Nieuwe speler

Na de audities die afgelopen zomer zijn gehouden, waren bijna alle rollen ingevuld. Voor de personage van Robert was tot nu toe nog geen geschikte man gevonden, maar inmiddels is de cast uitgebreid met Bert Jansen. In het dagelijkse leven is hij leerkracht van groep 7 en hij ziet het als een uitdaging om in de huid te kruipen van de knappe, jongere broer van de vissersknecht Maart en.

Muzikale leiding

Ook voor de algemene muzikale leiding heeft het Podiumspektakel een succesvolle dirigent weten aan te trekken, die zijn sporen in musicalland heeft verdiend: Gerbrand van Kolck, theatermaker, componist, arrangeur en dirigent.

Maatschappelijke steun

Dit soort grote projecten kan niet zonder financiële steun van diverse organisaties en bedrijven. Het VSBfonds is één van die fondsen. Zij ondersteunt initiatieven, die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk. Dit fonds is actief op het gebied van Mens & Maatschappij, Kunst & Cultuur en Beurzen voor studenten. Daarnaast ontvangt het Podiumspektakel geld van de gemeente Harderwijk, het Stimuleringsfonds van de Rabobank, het Burgerweeshuis en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Alle informatie over het Podiumspektakel, de cast en crew, andere medewerkers en sponsors staat op www.podiumspektakel.nl

Fotobijschriften:

Foto 1 (blonde man): Bert Jansen is sinds kort betrokken bij het Podiumspektakel als Robert, de broer van Maarten
Foto 2 (man met bril): Gerbrand van Kolck, de nieuwe muzikaal leider

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top