maandag, november 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuwe online omgeving biedt predictive analytics voor iedereen
Nieuwe online omgeving biedt predictive analytics voor iedereen

Nieuwe online omgeving biedt predictive analytics voor iedereen

  • Internationale
  • ClearPredictions.com is een Nederlands initiatief, ontstaan vanuit de behoefte om de verborgen patronen in (klant)gegevens eenvoudig beschikbaar te maken. Predictive analytics geeft inzicht wat er in de toekomst gaat gebeuren, op basis van gebeurtenissen en patronen uit het verleden. Met deze technologie kan bijvoorbeeld churn (vertrekkende klanten) voorspeld worden. De huidge tooling in de markt is veel te complex voor gebruik bij een breed publiek. Met het nieuwe platform kan ieder bedrijf nu klantgedrag voorspellen, niet alleen de grote multinationals.
  • Screenprint1
  • ClearPredictions.com
  • http://www.ClearPredictions.com
  • O.Pistorius@ClearPredictions.com

Waarom gebruiken?

ClearPredictions.com maakt gebruik van klantgegevens, statistische algoritmes en machine-learning technieken om de waarschijnlijkheid van toekomstige gebeurtenissen uit te rekenen. Zo kunnen, op basis van historische klantgegevens, voorspellingen gedaan worden op het individuele klantgedrag.
De huidige economische condities vragen om een competatieve differentiatie van bedrijven. ClearPredictions.com helpt zo bedrijven een concurrentievoorsprong te geven.

Wat is het

In plaats met rapportages naar het verleden te kijken en te analiseren wat er gebeurd is, geeft predictive analytics inzicht wat er gaat gebeuren in de toekomst. 

Hoe werkt het

De benodigde gegevens voor het maken van predictive modellen bestaat uit CRM gegevens, zoals leeftijd en adres, call center gegevens, zoals belreden en notities, transacties, voorkeuren en wat er maar aan gegevens beschikbaar is. De algoritmes filteren niet-relevante gegevens er automatisch uit.
Vervolgens wordt er met behulp van deze gegevens automatisch een predictive model gemaakt. Het model worden getest met een setje gegevens die achtergehouden zijn, om zo te verifiëren in hoeverre de voorspellingen kloppen.

Waar is het toe te passen

ClearPredictions.com kan klanten herkennen die dreigen weg te gaan, of het kan het juiste cross-en upsell product voor de juiste klanten op het juiste moment bepalen. Maar het kan ook  worden ingezet om potentieel slechte betalers vroegtijdig te herkennen, of om prospects op de hoogste slagingskans te filteren. Kortom, overal waar (klant)gegevens beschikbaar zijn, is al snel een toepassing gevonden.

Over ClearPredictions.com

“Onze ambitie is om de comlexe materie rond het gebruik van predictive analytics zo eenvoudig mogelijk te maken.” aldus Onno Pistorius, de initiatiefnemer van de startup. “Om de 10 jaar is er een belangrijke verschuiving in de technologie waar te nemen. Tien jaar geleden was het ‘de cloud’. Vandaag de dag, met de enorme groei van data, het is predictive analytics. Wij zorgen ervoor dat iedereen zelf de technologie kan toepassen. De mogelijkheden zijn legio”.

Website: http://www.ClearPredictions.com
YouTube filmpje met een korte demo: https://youtu.be/8Gec6tK-dcI

ClearPredictions.com is een spin-off vanuit Morphis, een softwarebedrijf in toepassingen voor het afhandelen van klantinteracties en workflow.

Over onnop

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top