woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Nieuwe partij Nederland Duurzaam gaat voor een betaalbare en leefbare toekomst
Nieuwe partij Nederland Duurzaam gaat voor een betaalbare en leefbare toekomst

Nieuwe partij Nederland Duurzaam gaat voor een betaalbare en leefbare toekomst

  • Nederland
  • Nederland Duurzaam is een nieuwe politieke partij die de economie wil stimuleren door grotere inzet op duurzame energie.
  • Gestrekt logo
  • Partij Nederland Duurzaam
  • www.partijnederlandduurzaam.nl
  • contact@partijnederlandduurzaam.nl
  • Persbericht Nieuwe partij Nederland Duurzaam landelijk

We moeten stoppen met het nemen van een voorschot op de toekomst! Jarenlang hebben we zowel de economische als ecologische rekening voor ons uit geschoven, dit in relatief goede omstandigheden. Bestaande partijen bepleitten in het verleden of de ene rekening of de andere niet door te willen schuiven. Echter de aankomende generatie krijgt de rekening gepresenteerd, zowel financieel als ecologisch! Eén andere partij, die onlangs is opgestaan, maakt het zelfs zo bont dat ze koste wat het kost de (zelf toebedeelde) rechten van de voorgaande generatie keihard verdedigt. Dit terwijl de huidige generatie al heel hard twijfelt of er voor hen überhaupt nog een pensioen zal zijn als ze op 70 jarige leeftijd stoppen met werken.

Nederland Duurzaam is van mening dat economie en ecologie hand in hand kunnen gaan. Sterker nog, door nu over te stappen naar een circulaire economie en een vergroening van het belastingstelsel door te voeren, kan Nederland uit de crisis opklauteren. Met de Rotterdamse haven als sterk wapen, kan Nederland recycle land nummer 1 worden, waarbij we de door onze industrie benodigde grondstoffen uit het afval van de hele wereld halen. Weg afhankelijkheid van China! Met de aardbevingen in Groningen en het dichter draaien van de gaskraan als gevolg daarvan, is duidelijk geworden dat het investeren in duurzame energie, niet enkel goed is voor het milieu, maar een pure economische noodzaak is om in de toekomst niet afhankelijk te worden van buitenlandse monopolisten.

Nederland Duurzaam wil faciliteren dat particulieren laagdrempelig kunnen investeren in diverse vormen van duurzame energie. Allerlei wet- en regelgeving hieromtrent dient hiertoe te worden versoepeld. Decentrale toelevering aan het energienet moet veel gemakkelijker worden, tevens moet het terugleveren van energie aan het net gaan renderen.

Bij het begrip ‘Duurzaam’ denken wij aan een goede, gezonde en veilige leefomgeving welke lange tijd stand kan houden. Duurzaam dus zowel in de betekenis van ‘goed voor de maatschappij & milieu’ als ‘lange termijn houdbaar’.

Zaken zijn pas lange termijn houdbaar als ze op de lange termijn betaalbaar zijn. Aangezien we (zelfs in relatief goede tijden) al jarenlang meer uitgeven dan er binnenkomt (en we dus feitelijk op de pof leven), kun je stellen dat dit financieel niet erg duurzaam is. We zullen dus aan de ene kant de kosten naar beneden moeten brengen, als aan de andere kant de inkomsten van Nederland moeten gaan vergroten.

Nederland Duurzaam wil dit bereiken door het overheidsapparaat continu zo kostenefficiënt mogelijk te laten werken, onnodige subsidies te schrappen en de overheid enkel te laten ingrijpen als particulier initiatief slechter uitpakt dan overheidsingrijpen. De economische taart dient te worden vergroot door meer ruimte te bieden aan ondernemerschap en innovatie. Tevens door het wegnemen van het verstikkende oerwoud aan regelgeving. Door minder te nivelleren en het belastingstelsel te vergroenen, wordt het lonender om je nek uit te steken, ontstaat er meer werkgelegenheid en zal er minder verspilling zijn.

Kortom. We verkeren feitelijk in de grootste crisis na de tweede wereldoorlog. De staatsschuld groeit jaarlijks met miljarden en de bodem van de aardgasbel in Slochteren is in zicht. Er worden op grote schaal subsidies verleend aan vervuilende ongezonde technologieën. Geen populair verhaal, maar laat dit onze wake up call zijn! We kunnen het ons niet permitteren dit zo langer door te laten gaan, het roer moet nu om, de handen moeten uit de mouwen, laat ons werken aan een schoon, veilig en betaalbaar leefmilieu.

Nederland Duurzaam is voornemens om deel te gaan nemen aan de volgende tweede Kamerverkiezingen. In Heerhugowaard en Utrecht doet zij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.partijnederlandduurzaam.nl of neem contact met ons op via: contact@partijnederlandduurzaam.nl.

Over PND2014

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top