woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Nieuwe reizende tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ – Het levensverhaal van Anne Frank
Nieuwe reizende tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ – Het levensverhaal van Anne Frank

Nieuwe reizende tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ – Het levensverhaal van Anne Frank

  • Nederland
  • De nieuwe reizende tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn – Het levensverhaal van Anne Frank’ beleeft zijn Nederlandse primeur. Gisteravond was de opening in De Dierense Sjoel in Dieren. De tentoonstelling toont het levensverhaal van Anne Frank in de context van de tijd waarin zij leefde en heeft daarnaast vijf educatieve modules die ingaan op de hedendaagse betekenis van de geschiedenis van Anne Frank en op het begrip identiteit.
  • 3lb5-Cr27MVohrfE0MyS (1)
  • Anne Frank Stichting
  • http://www.annefrank.org/nl
  • museumsecretariaat@annefrank.nl
  • http://www.annefrank.org/nl/Nieuws/Nieuwsberichten/2015/Februari/Laat-me-mezelf-zijn/

Scholieren van het Rhedens College zijn opgeleid tot gids om medescholieren door de tentoonstelling rond te leiden. In totaal zullen 1100 scholieren de tentoonstelling de komende weken gaan zien. Voor de inwoners van Dieren is er een open dag gepland.

Persoonlijke verhaal

De Anne Frank-tentoonstellingen beginnen altijd met historische modules, het vertellen van de persoonlijke geschiedenis van Anne Frank en de andere onderduikers van het Achterhuis, tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. De nieuwe tentoonstelling richt zich ook op het begrip identiteit, waarbij zes jongeren hun persoonlijke verhaal doen. De titel van de tentoonstelling is ontleend aan een citaat van Annes dagboek, gedateerd 11 april 1944: “Ik weet wat ik wil, heb een doel, heb een mening, heb een geloof en een liefde. Laat me mezelf zijn, dan ben ik tevreden.” Op diezelfde dag schreef ze ook: “Eens zal deze verschrikkelijke oorlog toch wel aflopen, eens zullen wij toch weer mensen en niet alleen Joden zijn!”.

Dit citaat is het eerste dagboekcitaat dat bezoekers in het Anne Frank Huis zien. Het ligt in het hart van onze missie en vormt de kern van wat we willen bereiken met deze nieuwe reizende tentoonstelling: de strijd tegen antisemitisme, vooroordelen, uitsluiting en discriminatie, en om jongeren wereldwijd daarbij te betrekken.

Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top