woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Nieuwe site ‘Werkplek kankervrij’ van start
Nieuwe site ‘Werkplek kankervrij’ van start

Nieuwe site ‘Werkplek kankervrij’ van start

  • Nederland
  • ‘Werkplek kankervrij’. Zo heet een nieuwe website die dinsdag de lucht is ingegaan. De site is een initiatief van de FNV en het CNV en is met subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot stand gekomen.
  • https://www.fnv.nl
  • persvoorlichting@fnv.nl

Openingshandeling

De site ging dinsdag tijdens een FNV-bijeenkomst over kankerverwekkende stoffen op het werk de lucht in. Ton van den Berg (links) van de FNV-werkgroep dieselmotorenemissie en Jan Manders van de SER-commissie grenswaarden verzorgden de openingshandeling door op een grote knop te drukken. (Foto Bert Janssen)

In Europa sterven jaarlijks meer dan honderdduizend werknemers door blootstelling aan kankerverwekkende stoffen op het werk. In Nederland heeft 7 procent van de kankerpatiënten dit door hun werk gekregen. Hiervan had 60 procent voorkomen kunnen worden.

Minister Asscher

Alle reden voor de FNV om in het halfjaar dat Nederland EU-voorzitter is samen met andere Europese bonden aandacht hiervoor te vragen. In maart riepen ze minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op om zich met zijn Europese collega’s in te zetten voor bindende grenswaarden voor de meest voorkomende kankerverwekkende stoffen.

SER-advies grenswaarden

Een grenswaarde is de concentratie van een bepaalde stof in de lucht op de werkplek waar iemand gedurende een 8-urige werkdag maximaal aan mag worden blootgesteld. In Nederland brengt de SER advies hierover uit aan minister Asscher. Dit jaar wil de SER over acrylamide, chroom VI en dieselmotorenemissie adviseren. Daarna zal de minister de grenswaarden vastleggen.

Checklist

De FNV vindt het belangrijk dat werknemers die met deze stoffen te maken hebben hun mening geven zodat de SER hiermee rekening kan houden. Daarom kan iedereen via een checklist op www.werkplekkankervrij.nl zijn ervaringen met acrylamide, chroom VI en dieselmotorenemissie kenbaar maken. Op de site staan verder de belangrijkste vragen en antwoorden over kanker op de werkplek.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top