zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuwe therapievorm: Winterdepressie Combi-therapie
Nieuwe therapievorm: Winterdepressie Combi-therapie

Nieuwe therapievorm: Winterdepressie Combi-therapie

 • Nederland
 • Mensen die lijden aan deze vorm van seizoensgebonden depressie zijn in de donkere maanden van het jaar doorlopend moe. Ze ervaren verlies van energie en hebben geen zin om leuke dingen te ondernemen. Ze voelen zich somber en neerslachtig en blijven het liefst in bed. Voor mensen die aan een winterdepressie lijden is er een unieke behandelcombinatie bestaande uit lichttherapie én cognitieve therapie welke deels face-2-face en deels thuis, door middel van internettherapie, plaats vindt. U krijgt een daglichtlamp in bruikleen waar u thuis mee aan de slag gaat. Met de internettherapie en de gesprekken met de therapeut wordt aan verbetering van de symptomen van de winterdepressie gewerkt.
 • Mentaal Beter Winterdepressie
 • Mentaal Beter
 • www.mentaalbeter.nl
 • j.ruiter@mentaalbeter.nl

De herfst is begonnen, de dagen zijn korter en de zon laat zich niet meer zo vaak zien. Sommige mensen vinden dit heerlijk: boswandelingen in de herfst, ‘s avond de kaarsjes op tafel, de open haard kan weer aan en men geniet met familie en vrienden van de december feestmaand.

Echter, niet iedereen verheugt zich op het winterseizoen…..
Veel mensen krijgen in de herfst al last van de symptomen van een winterdepressie.

Mensen die lijden aan deze vorm van seizoensgebonden depressie zijn in de donkere maanden van het jaar doorlopend moe. Ze ervaren verlies van energie en hebben geen zin om leuke dingen te ondernemen. Ze voelen zich somber en neerslachtig en blijven het liefst in bed.

Daglicht en melatonine
De grootste boosdoener is vermoedelijk het gebrek aan daglicht. Hierdoor blijft het brein overdag het ‘slaaphormoon’ melatonine aanmaken, dit veroorzaakt de moeheid en slaperigheid. De continue aanmaak van melatonine zorgt er bovendien voor dat er overdag te weinig serotonine (het zogenaamde “gelukshormoon”) wordt aangemaakt. De verstoorde melatonine/serotonine balans heeft dus negatieve invloed op de stemming.

Mentaal Beter Winterdepressie Combi-therapie
Voor mensen die aan een winterdepressie lijden biedt Mentaal Beter een unieke behandelcombinatie bestaande uit lichttherapie én cognitieve therapie welke deels face-2-face en deels thuis, door middel van internettherapie, plaats vindt. U krijgt een daglichtlamp in bruikleen waar u thuis mee aan de slag gaat. Met de internettherapie en de gesprekken met de therapeut wordt aan verbetering van de symptomen van de winterdepressie gewerkt. Lees hier meer over de combi-therapie van Mentaal Beter.

De voordelen van combi-therapie

 • is uniek door de elkaar versterkende behandelvormen en geeft betere en snellere resultaten dan de afzonderlijke behandelvormen op zichzelf
 • de lamp hoeft u niet aan te schaffen, u krijgt deze in bruikleen
 • u volgt de behandeling grotendeels thuis, u zit thuis achter de lamp en met de online opdrachten van de internettherapie kunt u op zelf uitgekozen momenten aan de slag
 • u krijgt feedback van uw therapeut, u kunt bij hem/haar terecht als u vragen heeft
 • u krijgt de mogelijkheid de lamp voor een sterk gereduceerde prijs na afloop van de behandeling over te nemen
 • de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering
 • na aanmelding hoeft u niet lang te wachten voordat u met de behandeling kunt beginnen

Feiten en Fabels
Aukje van Ginneken van Feiten en Fabels (SBS6) besteedde aandacht aan de combi-behandeling van Mentaal Beter: Bekijk hier de aflevering van Feiten en Fabels over winterdepressie. Mensen die zich in de kenmerken van een winterdepressie herkennen kunnen op de website van Mentaal Beter een online test doen. De test geeft een beeld van de klachten. Een diagnose kan pas gesteld worden na een zorgvuldige intake. Lees hier meer over winterdepressie.

Over Ruiter

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top