maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nieuwe topklasse winterband: De Vredestein Snowtrac 5
Nieuwe topklasse winterband: De Vredestein Snowtrac 5

Nieuwe topklasse winterband: De Vredestein Snowtrac 5

 • Nederland
 • Grip, stuurprecisie en comfort dankzij innovatie, ervaring en nieuwe mengtechnieken Vredestein introduceert de Snowtrac 5. Een winterband die nat en glad wegdek, kou en grillige weersomstandigheden uitdaagt en trotseert. Veiligheid, goede prestaties en duurzaamheid vormden de uitgangspunten bij het ontwerp. De Vredestein Snowtrac 5 is gemaakt om te winnen.
 • Vredestein
 • http://www.vredestein.com
 • customer.nl@apollovredestein.com
 • http://www.vredestein.nl/autobanden/nieuws/500/nieuwe-topklasse-winterband-de-vredestein-snowtrac-5

De Vredestein Snowtrac 5 is ontwikkeld in het internationale R&D Center van Apollo in Enschede, waar alle kennis, ervaring en innovatie van Apollo Vredestein is gebundeld. De uitgekiende dwarsgroeven in de schouders van het loopvlak creëren extra stabiliteit in de band. Door optimaal contact met het wegdek verbetert de controle en de stuurprecisie in bochten. De speciale rubbersamenstelling van het loopvlak tilt de prestaties onder winterse omstandigheden naar een hoog niveau. Dit is mede bereikt door middel van innovatieve mengtechnieken, waarbij dankzij een tandemmenger de eerste mengfase en de silanisatiefase parallel aan elkaar lopen. Hiermee creëerde Vredestein een hoogwaardige Full Silica Compound.

Stoer en doordacht design

Kenmerkend in het design zijn de agressieve, strakke lijnen die de band een krachtige uitstraling geven. Het V-vormige, karakteristieke profiel zorgt voor extra stevigheid door het dichte en massieve middendeel. Bij de Vredestein Snowtrac 5 zijn unieke geometrische hoeken toegevoegd in de middenbaan, waarmee een doorlopende middenrib is gecreëerd. Dit zorgt voor extra stabiliteit, wat bijdraagt aan de stuurprecisie en het rijcomfort. Hiermee zijn perfecte handlingeigenschappen van de Vredestein Snowtrac 5 op droog en nat wegdek gegarandeerd.

Innovatieve lamellentechnologie

Dankzij een netwerk van niet parallelle sipes en een grote totale lamellengte wordt de filmlaag die zich vormt door ijs, water en sneeuw gemakkelijker doorbroken. De lamellen zijn wisselend van vorm en diepte en daarnaast in verschillende richtingen geplaatst. De totale lengte van de diepe lamellen is bovendien met bijna 30% toegenomen ten opzichte van de Vredestein Snowtrac 3. Door een optimale verhouding tussen lamellen in dwars- en lengterichting biedt de Vredestein Snowtrac 5 maximale tractie en een korte remweg op sneeuw en ijs.

Stil dankzij Stealth Design

Het vernieuwde ontwerp, gebaseerd op de Stealth Design, brengt een laag geluidsniveau met zich mee. Stealth Design heeft een militaire oorsprong en wordt gebruikt om voertuigen moeilijk detecteerbaar te maken. Dit principe is toegepast op de Vredestein Snowtrac 5, met als doel om de band stiller te maken. Zo reduceert het V-vormige loopvlak trillingen en geluiden die ontstaan tijdens het rijden. In de langs- en dwarsgroeven van het loopvlak van de Vredestein Snowtrac 5 zijn vele, van formaat verschillende vlakken aangebracht. Deze absorberen het geluid, waarmee het in en om de auto stiller is.

De techniek van de Vredestein Snowtrac 5 in het kort:

 • Unieke lamellentechnologie: meer lamellen in wisselende vorm, richting en profieldiepte zorgen voor uitstekende grip op nat wegdek, sneeuw en ijs.
 • Innovatief Full Silica Compound: perfecte handling op sneeuw en ijs, verlaagde rolweerstand.
 • Massieve middenrib: extra stabiliteit voor verbeterde handling op droog en nat wegdek.
 • Stealth Design: laag interieurgeluid door geluidsabsorptie dankzij de vele aangebrachte vlakken in langs- en dwarsgroeven.
 • Ronde footprint en getrapte langsgroeven: minimale kans op aquaplaning, opvallend goede prestaties op nat wegdek.

Matenpakket Vredestein Snowtrac 5

165/70 R14 81 T
175/65 R14 82 T
185/65 R14 86 T
175/65 R15 84 T
185/65 R15 88 T
195/65 R15 91 T
195/65 R15 91 H
185/60 R15 88 T XL
195/60 R15 88 H
185/55 R15 82 H
195/55 R15 85 H
195/50 R15 82 H
205/50 R16 96 H XL
195/55 R16 87 H
205/55 R16 91 H
205/55 R16 94 H XL
195/45 R16 84 H XL

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top