zaterdag, februari 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Nieuwe vestiging Kunstkamer Wijdemeren in Nieuwersluis
Nieuwe vestiging Kunstkamer Wijdemeren in Nieuwersluis

Nieuwe vestiging Kunstkamer Wijdemeren in Nieuwersluis

  • Nederland
  • Op 21 maart opent Kunstkamer Wijdemeren haar deuren met het bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver aan de Angstelkade bij Nieuwersluis.
  • Foto Kunstkamer Wijdemeren het pand
  • Kunstkamer Wijdemeren
  • www.kunstkamerwijdemeren.nl
  • info@galeriewijdemeren.nl
  • Nieuwe vestiging Kunstkamer Wijdemeren in Nieuwersluis

Een nieuwe lente, een nieuw geluid voor Kunstkamer Wijdemeren, het bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver, waarvan zowel Galerie Wijdemeren als Stock & Co deel uit maken. Galerie Wijdemeren met haar uitgebreide collectie van meer dan zeshonderd schilderijen is gevestigd aan de Herenweg 73 in Breukeleveen, met uitzicht over de Loosdrechtse Plassen.

Het eigen restauratie- en lijstenatelier en de afdeling antiek, zilver & curiosa krijgt op de eerste dag van het voorjaar een riante en vooral ruime behuizing in 2 prachtige units aan het pittoreske riviertje de Angstel in Nieuwersluis, waar het in antieke meubelen, boedelgoederen en woningontruiming gespecialiseerde Stock & Co al een aantal jaren gevestigd is.

Bij Kunstkamer Wijdemeren kunt u ook op afspraak gratis terecht voor een mondeling advies over de waarde, de staat en de eventuele verkoopmogelijkheden van uw antiek, zilver, kunst en andere boedelgoederen.

Kunstkamer Wijdemeren wordt geleid door het echtpaar Gijs en Jeanette Looman – Schipper uit Breukeleveen. Gijs Looman over het nieuwe onderkomen voor de lijstenmakerij en de  collectie antiek en zilver: “Eindelijk krijgt onze uitgebreide collectie antiek en zilver de aandacht en vooral ook de ruimte die het verdient. Datzelfde geldt in feite ook voor onze Galerie, waar in de unieke ambiance aan de Loosdrechtse Plassen alles draait om de  kunstcollectie met fraaie schilderijen en bronzen beelden. Daarnaast beschikken wij als groep nu over een van de ruimste en best geoutilleerde restauratie- en lijstenateliers van de regio.”

Het trotse echtpaar leidt ons rond door de nieuwe behuizing. Op de begane grond de verzameling antieke meubelen en woningattributen: kasten, dressoirs, klassieke klokken: van staartklok tot Franse pendule, van schemerlamp tot wereldbol. Het zilver, porselein en tin en andere curiosa bevindt zich op de bovenverdieping, naast het lijstenatelier met zowel nieuwe handafgewerkte als antieke lijsten.

Op zaterdag 21 maart, het begin van de lente, opent Kunstkamer Wijdemeren om 10 uur officieel haar deuren op de Angstelkade. U bent van harte welkom: Een hapje en een drankje staan voor u klaar!

Kunstkamer Wijdemeren is gevestigd op De Angstelkade nr. 2a, op het industrieterrein Angstelkade, unit 1.19-1.20, 3631 NA te Nieuwersluis. Openingstijden:  iedere dinsdag en zaterdag tussen 10 en 17 uur en tevens volgens afspraak, tel. 06-53222156. Kunstkamer Wijdemeren is goed bereikbaar met de auto of de fiets. Meer informatie vindt u op de website: www.kunstkamerwijdemeren.nl

Over mayrahedges@hotmail.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top