vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / NL Houthandel importeert wederom meer duurzaam hout
NL Houthandel importeert wederom meer duurzaam hout

NL Houthandel importeert wederom meer duurzaam hout

  • Nederland
  • Brancheorganisatie VVNH maakt duurzame houtimport resultaten over 2012 bekend.
  • Koninklijke VVNH
  • http://www.vvnh.nl
  • info@vvnh.nl

Twee keer per jaar rapporteren de aangesloten houtondernemingen bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) het aandeel duurzaam geproduceerd hout ten opzichte van de totale import en/of inkoop. Duurzaam geproduceerd hout is hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en voorzien van een FSC- of PEFC-keurmerk. In 2012 importeerden de VVNH-leden ruim 2 miljoen m3 naaldhout, plaatmateriaal en hardhout. 83% daarvan is voorzien van een keurmerk voor duurzaam bosbeheer (FSC, PEFC) en is daarmee aantoonbaar duurzaam geproduceerd.

Ondanks de moeilijke economische tijden weet de houthandel in 2012 de stijgende lijn door te zetten en haar duurzaamheidsambities waar te maken. Over 2011 was het percentage 77%, in 2010 71% en 2009 63%. De doelstelling voor 2015 (85%) komt binnen handbereik. Desalniettemin blijft de VVNH zich onverminderd inzetten om het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen te stimuleren. Net zo lang tot de hele markt om is en duurzaam hout de norm is in Nederland.

Het hout dat de aangesloten houtondernemingen bij de VVNH importeren wordt ingedeeld in drie productgroepen, te weten naaldhout, plaatmateriaal en hardhout. Voor alle drie productgroepen is vooruitgang geboekt in 2012, waarbij met name bij hardhout een flinke sprong is gemaakt. Het aandeel aantoonbaar duurzaam geproduceerd hardhout dat de VVNH-leden importeerden, nam toe van 36% in 2011 tot 48% in 2012. Naaldhout steeg van 90% in 2011 naar 96% in 2012 en plaatmateriaal van 73% in 2011 naar 76% in 2012.

De leden van de VVNH zijn verantwoordelijk voor zo’n 60-70% van de houtimport in Nederland en leveren daarmee een substantiële bijdrage aan meer duurzaam hout op de Nederlandse markt.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top