vrijdag, september 24, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / No More Chileense Obligaties: Argentijnse investeerders zoeken Nieuwe Tax-efficiënte investeringen Alternatieve
No More Chileense Obligaties: Argentijnse investeerders zoeken Nieuwe Tax-efficiënte investeringen Alternatieve

No More Chileense Obligaties: Argentijnse investeerders zoeken Nieuwe Tax-efficiënte investeringen Alternatieve

  • Nederland
  • De 1976 tussen Argentinië en Chili tot dubbele belasting op inkomen en vermogenswinsten (bekrachtigd door de wet 23,228 aan het einde van 1985) te vermijden werd beëindigd op 29 juni 2012. Als gevolg hiervan, een interessante fiscale planning mogelijkheid dat op grote schaal werd gebruikt door de Argentijnse belastingbetaler is niet langer beschikbaar.
  • Amicorp Netherlands B.V.
  • http://www.amicorp.com
  • netherlands@amicorp.com
  • http://www.amicorp.com/AmiNews/ArgentinaJune2013/English.html
  • chart (1)

Tot voor kort was er geen belasting in Argentinië van toepassing op investeringen inkomsten uit investeringen in Chileense private en publieke obligaties. Volgens de DTA, inkomsten en meerwaarden uit dergelijke Chileense obligaties werden vrijgesteld van inkomstenbelasting in Argentinië. Daarnaast is de overeenkomst vrijgesteld van de houder van de Chileense obligaties uit Argentijnse persoonlijke activa belasting.

Vanwege hun uitstekende risicoscore, deze obligaties leverde een enorme kans, dat was zeer populair bij Argentijnse investeerders. Helaas werd deze mogelijkheid soms misbruikt door Argentijnse beleggers die de meeste verschoven van hun investeringen te Chileense obligaties net voor het einde van het jaar te kunnen de tax-free investeringen verklaren op hun belastingformulier, voordat ze gedesinvesteerd de obligaties in meer winstgevende investeringen aan het begin van het volgende jaar.

Dit gedrag was een belangrijke reden voor het besluit van de Argentijnse regering om het verdrag te annuleren. Nu de overeenkomst niet langer van kracht is, met ingang van 1 januari 2013, Argentinië heeft het recht om 1,25% actief belasting te heffen over de waarde van de obligaties en 35% inkomstenbelasting op rente betaald, alsmede op meerwaarden bij de verkoop van dergelijke obligaties. Zo worden vele Argentijnse beleggers nu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om te investeren in veilige activa op een fiscaal efficiënte manier. Een van de weinige mogelijkheden overgebleven voor Argentijnse individuen buiten het land te beleggen met vergelijkbare voordelen is om hun activa te plaatsen in een buitenlandse trust structuur.

Normaal gesproken zou het investeringsvehikel een buitenlandse vennootschap van een niet-zwarte lijst jurisdictie, zoals Nederland of het Verenigd Koninkrijk, waar de buitenlandse activa, vaak bankrekeningen of onroerend goed zou houden. Zoals partnerschappen worden belast op het niveau van de partners, zou geen belasting van toepassing zijn op de inkomsten verdiend op het partnerschap niveau. Als alternatief, Singapore of UK naamloze vennootschappen worden gebruikt. De managing partner zou meestal het bezit van een minimale deel van het partnerschap rente en kon een individu of een rechtspersoon, die niet zou worden onderworpen aan de belasting (een stichting Nederland zou geschikt zijn, bijvoorbeeld zijn ). Het meerderheidsbelang in de vennootschap zou worden gehouden door de trustee van een trust naar het recht van een niet-zwarte lijst jurisdictie. Dit kan zijn een Nieuw Zeeland, Singapore of UK vertrouwen.

Indien correct gestructureerd, zouden inkomsten uit de activa die worden aangehouden in de trust niet belastingplichtig zijn in het rechtsgebied van de trustee. Met de juiste structurering, kan de trustee ook worden gezien als de juridische eigenaar, wat betekent dat noch persoonlijke activa fiscale noch inkomstenbelasting wordt geheven op de insteller van dergelijke activa en hun inkomsten. In dit verband heeft het Eurnekian getekende geval dat de juiste set vertrouwen en beheer cruciaal. De uitspraak in die zaak wordt algemeen geïnterpreteerd als een bevestiging dat, naar de mening van de Argentijnse rechtbank, het vertrouwen moet worden discretionair en onherroepelijk. Dit betekent dat de insteller heeft controle op te geven en de eigendom van de activa bij overdracht aan een onafhankelijke trustee, en dat de eventuele annulering van de overeenkomst door de herroeping wordt geïnterpreteerd als overmatige controle van de oprichter.

Hoewel veel klanten zich zorgen maken over een dergelijk verlies van directe controle over hun activa, de beslissing laat geen twijfel over bestaan ​​dat het opgeven van directe controle is nodig om volledige wettelijke bescherming van de structuur in Argentinië te garanderen. Er zijn echter diverse mechanismen die de ruime bevoegdheden van de trustee te beperken zonder dat de functionaliteit in gevaar te brengen van de structuur, die veel comfort bieden aan klanten. Een beschermer of managing trustee benoemd kunnen worden en vertrouwde adviseurs, zoals bankiers kunnen worden betrokken. Brieven van wensen kunnen ook beperken bevoegdheden van een trustee. Ook al onherroepelijk, kan een trust worden beëindigd op verzoek van de begunstigde, indien het gehele vermogen moeten worden verdeeld onder hen.

In geval van een geschil tussen de curator en de begunstigden (bijvoorbeeld, waarbij een trustee wordt gezien om het te handelen in strijd met van zijn fiduciaire verplichtingen), de hoogontwikkelde juridische systemen en de rijkdom van de rechtspraak in landen zoals het Verenigd Koninkrijk of Nieuw-Zeeland te bieden rechtszekerheid. Speciale zorg moet worden genomen bij de keuze van de juridische entiteiten opgenomen in de structuur, want het is van cruciaal belang om te voorkomen dat die rechtsgebieden die werden zwarte lijst in Argentinië (Decreto 1037-1000). Echter, met behulp van entiteiten uit rechtsgebieden zoals Nieuw-Zeeland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk, betekent niet dat de bescherming van activa, vertrouwelijkheid en successieplanning voordelen of de fiscale efficiëntie van de structuur verloren zou gaan. Het is ook mogelijk een Nederlandse foundation (stichting administratiekantoor) in plaats van een trust of een combinatie van beide te gebruiken.

Daardoor zien we dat de juiste structureren en goed beheer van de structuur zijn bestaan ​​er voor uitstel van belasting te activa geplaatst in een trust structuur. Onnodig te zeggen dat, zodra de activa (of onderdelen daarvan) uiteindelijk worden ontvangen door de begunstigden in Argentinië, zouden zij belastingplichtig zijn, maar tot die tijd kunnen ze worden geïnvesteerd zonder onderworpen te zijn aan de jaarlijkse belastingaftrek. In feite deze mogelijkheid is vergelijkbaar met de investering in Chileense obligaties, maar met een hogere flexibiliteit voor de belegging van de activa in de structuur. Er zijn drie belangrijke punten voor de Argentijnse bewoners te overwegen bij het ​​opzetten van een Nieuw-Zeelandse trust:

  1. Argentijnse gedwongen erfgenaamschap regels: Onder Argentijnse erfrecht de erflater kan vrij beschikken over slechts 20% van zijn vermogen, terwijl de rest moet gaan naar zijn familie in aangewezen aandelen. Indien dergelijke aandelen niet in acht werden genomen, zou beroofd wettelijke erfgenamen in staat zijn om de begunstigden van de trust dagvaarden in Argentijnse rechter van hun rechtmatige aandeel. Echter, zijn activa die in een Nieuw-Zeelandse of UK trust geregeld door de plaatselijke gewoonterecht, dat er geen gedwongen erfgenaamschap bepalingen heeft.
  2. Schenkingsrechten: een erfenis-en schenkingsrechten tussen 4% en 17,92% werd ingevoerd voor activa die zich in de provincie Buenos Aires. Dit zou moeten worden betaald, hetzij bij het ​​overlijden van de eigenaar van de activa of bij overdracht van de activa aan het vertrouwen. De toepasselijkheid van deze belasting werd uitgebreid tot de activa van de inwoners van de provincie. Argentijnse oprichters moeten zich bewust zijn van deze ontwikkeling, vooral als het misschien regeringen van andere provincies leiden tot gelijkaardige belastingen in te voeren. Indien de activa in handen zijn van een buitenlandse trust structuur voor een dergelijke belasting wordt ingevoerd, zou het niet van toepassing is op de betrokken activa.
  3. Onlangs de Argentijnse regering herhaalde dat zij een actieve rol in het streven naar steeds meer fiscale transparantie zal nemen en dat het van plan is door te gaan met de internationale overeenkomsten ondertekenen om informatie uit te wisselen en deel te nemen in een strategische beslissing van de overheid om hard op fraude, belastingontduiking en belastingontwijking (AFIP Communication nr. 2622). Dit is in overeenstemming met de aanpak van de meeste andere overheden wereldwijd die duwen internationale financiële centra voor meer transparantie, en die heeft geresulteerd in de ondertekening van enkele honderden internationale overeenkomsten tot uitwisseling van informatie te bieden in de afgelopen jaren.

In het licht van deze actuele ontwikkelingen, zijn Argentijnse oprichters goed geadviseerd te overwegen hun structurering moet eerder vroeger dan later. Wanneer doen, zodat ze in gedachten moet houden het Decreto 1037-1000. De eenvoudige oplossingen gebaseerd op de zwarte lijst entiteiten eerder gebruikt door een aantal Argentijnse families normaal nooit een geschikte fiscale planning tool. Falen om activa te verklaren kan een overtreding met ernstige strafrechtelijke gevolgen opleveren. Daarom is vandaag de dag de meeste klanten verkiezen om hun zaken op een verfijnde manier, dat is op de hoogte van actuele ontwikkelingen en vermijdt belastingparadijs entiteiten structureren. Terwijl vele rechtsgebieden aanbieden stichtingen met fiscale voordelen zijn te vinden op de blacklists, zijn er non-blacklist vertrouwen rechtsgebieden die de klanten met gereedschappen voor solide bescherming actief alsook flexibel successieplanning en bepaalde fiscale voordelen. Dergelijke geavanceerde vermogensplanning structuren zullen cliënten en hun familie in deze veranderende omgeving te beschermen zonder bloot te stellen aan onnodige persoonlijke juridische risico’s.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top