vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Noémie Goudal – The Geometrical Determination of the Sunrise 29 mei – 23 augustus 2015
Noémie Goudal – The Geometrical Determination of the Sunrise 29 mei – 23 augustus 2015

Noémie Goudal – The Geometrical Determination of the Sunrise 29 mei – 23 augustus 2015

  • Nederland
  • Foam toont de eerste museale solopresentatie van de jonge Franse kunstenaar Noémie Goudal (Parijs, 1984). In 2012 werd haar portfolio reeds gepubliceerd in het jaarlijkse Talent-nummer van Foam Magazine. Sindsdien heeft Foam haar krachtige en consistente ontwikkeling op de voet gevolgd. Typerend voor Goudals werk zijn de gelaagde foto’s van verstilde en mysterieuze landschappen die zij combineert met (elementen van) modernistische architectuur met een ogenschijnlijk archaïsch karakter. Het landschap vormt een theatrale setting die wordt gekenmerkt door een bevreemdende esthetiek. De fotografische series zijn het resultaat van ruimtelijke ingrepen en fysieke constructies die de twee- en driedimensionale verhoudingen in het beeld onderzoeken. De ingreep vindt uitsluitend plaats op de plek waar de fotowerken tot stand komen.
  • observatoire_iii_2013-14_c_noemie_goudal_W320_H400_H400_Q85
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/nl/over-ons/pers-office/noemie-goudal

Hoewel de haarscherpe en bijna onwerkelijke beelden doen denken aan digitale manipulatie, zijn ze in feite zeer zorgvuldig analoog geschoten. Goudals werkwijze vereist een uiterst geconcentreerde en geduldige houding omdat haar beelden onder heel specifieke omstandigheden tot stand komen. De uiteindelijke werken roepen spanning op door de niet kloppende ruimtelijke verhoudingen in het beeld, die zich slechts op zeer subtiele wijze onthullen.

Naast fotografie, maakt Goudal ook videowerken, die in thematiek aansluiten op haar foto’s maar waar de menselijke fysieke aanwezigheid en diens (vaak weinig productieve) handelen een belangrijke rol spelen. De videowerken die doen denken aan performances, worden in Foam op monumentale wijze gepresenteerd waardoor de visuele beleving wordt versterkt. Ook presenteert zij enkele ruimtelijke werken, zoals Study for Perspective 1 (2014). Deze levensgrote installatie ontleedt een fotografisch beeld van een architecturale ruimte wat resulteert in een driedimensionale beleving.

Sinds haar afstuderen aan de Royal College of Art in 2010 heeft de carrière van Noémie Goudal een grote vlucht genomen. Haar werk is in verschillende internationale groepstentoonstellingen en in vooraanstaande instellingen gepresenteerd. Ook won ze meerder belangrijke prijzen en beurzen, zoals HSBC Prix pour la Photographie in 2013. Haar werk is opgenomen in prestigieuze collecties als The Saatchi Gallery, Fotomuseum Winterthur, David Roberts Art Foundation en de Conran Foundation. Ze woont en werkt in Parijs en London en wordt gerepresenteerd door Edel Assanti (Londen) en Galerie Les Filles du Calvaire (Parijs).

The Geometrical Determination of the Sunrise is een initiatief van The New Art Gallery Walsall, UK en kwam tot stand in samenwerking met Foam. Bij de tentoonstelling is een speciale publicatie verschenen met een essay van Marta Gili, directeur van Jeu de Paume in Parijs.

Met ondersteuning van de Franse Ambassade in Nederland.

De tentoonstelling Noémie Goudal – The Geometrical Determination of the Sunrise is van 29 mei tot en met 23 augustus 2015 te zien in Foam. Open dagelijks van 10.00 – 18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur.

Pers preview 28 mei om 15.30 uur

Op 28 mei organiseert Foam een speciale pers preview voor de tentoonstelling The Geometrical Determination of the Sunrise van Noémi Goudal. U zal worden ontvangen door Foam en de curator van de tentoonstelling, Claudia Küssel. Noémi Goudal zal een introductie geven over haar werk en vervolgens een rondleiding door de tentoonstelling. Als u de pers preview wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: pr@foam.org.

Datum: 28 mei
Inloop: 15.15 uur
Start inleiding café: 15.30 uur
Rondleiding tentoonstelling: 16.00 uur
Eind: 16.30 uur
Voertaal: Engels

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top