dinsdag, juni 25, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Nominaties Deloitte Kordes Award 2013 bekend
Nominaties Deloitte Kordes Award 2013 bekend

Nominaties Deloitte Kordes Award 2013 bekend

 • Nederland
 • De genomineerden voor de Deloitte Kordes Award, de toonaangevende prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector, zijn bekend. Uit alle inschrijvingen zijn vijftien organisaties genomineerd. Deze organisaties strijden op 10 december 2013 in de finale om de titel van categoriewinnaar en natuurlijk voor de hoofdprijs, de felbegeerde Deloitte Kordes Award.
 • Deloitte
 • https://www.deloitte.com
 • dttresponsecenter@deloitte.com
 • http://actueel.deloitte.nl/newsroom/persberichten/nominaties-deloitte-kordes-award-2013-bekend/?

Deelnemers uit het lokaal bestuur (provincies, gemeenten, waterschappen, politie & veiligheidsregio’s en sociale werkvoorziening), overig en Rijksoverheid (zelfstandige bestuursorganen en overige publieke organisaties), wonen, onderwijs en zorg kwamen per sector in aanmerking voor een van de drie nominaties in hun categorie.

De nominaties

Dit jaar zijn genomineerd in de categorie:

 • Lokaal Bestuur: Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Uden
 • Overig en Rijksoverheid: Kadaster, Staatsbosbeheer, WML
 • Wonen: De Alliantie, Waterweg Wonen, Woningstichting Bergh
 • Onderwijs: ID College, Mondriaan, Movare
 • Zorg: Fier Fryslân, Koraal Groep, ZZG Zorggroep

Net als voorgaande jaren is ook dit jaar tijdens de beoordeling gelet op de leesbaarheid van het gehele jaarverslag, de helderheid van de financiële rekening en de beleidsmatigheid van de bedrijfsvoering. “De genomineerden tonen aan in hoge mate te voldoen aan deze jurycriteria”, aldus Patrick Jussen, partner bij Deloitte en programmaleider van de Deloitte Kordes Award. “Hiernaast hebben wij dit jaar extra gelet op de risicoverslaglegging en hoe de deelnemers dit laten terugkomen in hun jaarverslag. De genomineerden organisaties voldoen aan de criteria en zijn een voorbeeld voor andere publieke instellingen.”

De externe jurering

In de komende weken zal de externe jury de genomineerde jaarverslagen beoordelen en vervolgens op 10 december 2013 beslissen welke organisatie het beste jaarverslag heeft per categorie en wie de hoofdprijs, de Deloitte Kordes Award, mee naar huis mag nemen. De externe jury bestaat uit: de heer Dr. G.T. Budding (VU Amsterdam, Hoofddocent Accounting), mevrouw Dr. E. van Schoten (Algemene Rekenkamer, secretaris), de heer Drs. D.M. Windhausen (Windhausen), de heer W. Lageweg (MVO Nederland, directeur) en de heer Drs. H. Bekkers (Binnenlands Bestuur).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top