maandag, januari 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Noordzeekanaalgebied valt in prijzen met digitaliseringsslag
Noordzeekanaalgebied valt in prijzen met digitaliseringsslag

Noordzeekanaalgebied valt in prijzen met digitaliseringsslag

  • Nederland
  • De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied is uitgeroepen tot Winnaar van de Eenvoudig Beter Trofee. Zij ontvingen de trofee uit handen van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). Uit de lijst van zes genomineerden kwamen zij als beste uit de bus. De Omgevingsdienst is druk aan de slag om werkprocessen met elkaar te verbinden en deze te digitaliseren. Dit is essentieel om straks te kunnen aansluiten bij het Digitale Stelsel Omgevingswet en daarmee de voordelen van de wet optimaal te benutten.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Minister Schultz: “In een periode van slechts anderhalf jaar heeft het Noordzeekanaalgebied haar volledige informatievoorziening gedigitaliseerd. Voor 26 gemeenten en vier provincies wordt het hierdoor mogelijk digitaal aanvragen te doen, dossiers in te zien en de stand van zaken van projecten te volgen. Hiermee sluiten zij straks perfect aan bij het digitale stelsel van de Omgevingswet. Zij zijn dan ook de terechte winnaar van de Eenvoudig Beter Trofee.”

De andere vijf genomineerden waren; 1. Het Omgevingsplan Binckhorst van gemeente Den Haag, 2. Zorgvuldige veehouderij van provincie Noord-Brabant, 3. de Leiding over Noord van Eneco, 3. het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte Soesterberg-Noord van gemeente Soest en als vijfde de aanpassing van de omgevingsvisie van de provincie Overijssel. (meer info over de genomineerden, zie bijlage)

Nu al Eenvoudig Beter-trofee
Jaarlijks reikt Minister Schultz de trofee uit aan het project dat het meest nu al in de geest van de Omgevingswet werkt. Elke gemeente of provincie die alvast z’n eigen ruimtelijke regels wil opfrissen, kan dat doen. Het is de derde keer dat de minister de trofee uitreikt.

In februari 2015 heeft de minister de Eenvoudig Beter-trofee 2014 uitgereikt aan de gemeente Zaanstad voor het “De Hemmes” project. Zij wil een woonbuurt realiseren op Schiereiland de Hemmes en heeft daarvoor afspraken gemaakt met omliggende bedrijven over onder meer geur en geluidoverlast. In 2013 won de gemeente Apeldoorn met haar ‘kookboeken’ voor de leefomgeving.

Omgevingswet; één wet, één vergunning
De Eerste Kamer heeft op dinsdag 22 maart met een ruime meerderheid ingestemd met de Omgevingswet. Op 1 juli vorig jaar stemde de Tweede Kamer al in met de wet die een streep zet door complexe en versnipperde regelgeving. Dat er nu één wet komt voor de gehele leefomgeving is absoluut een mijlpaal voor Nederland.

In de Omgevingswet worden 26 bestaande wetten opgenomen en het aantal algemene maatregelen van bestuur teruggebracht van 120 naar 4. Deze vermindering van regels moet onder meer leiden tot meer kwaliteit voor de leefomgeving, een grotere keuzevrijheid voor ondernemers, kortere procedures en minder onderzoekslasten. Eén wet, één vergunning.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top