dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / NTR: Deze week in Mijke & Co Live!
NTR: Deze week in Mijke & Co Live!

NTR: Deze week in Mijke & Co Live!

  • Nederland
  • Mijke & Co Live is het live muziekmagazine van Radio 6 Soul & Jazz. Met de mooiste concertopnames uit binnen- en buitenland, uit de rijke omroeparchieven en eigen sessies. Interviews met artiesten over nieuwe projecten en releases en specials over festivals en muzikanten.
  • NTR
  • http://www.ntr.nl
  • info@ntr.nl
  • Uitzending: Week 40, ma 28 september t/m vrij 2 oktober 22.00-1.00 uur op NPO Radio 6 Soul & Jazz
  • Website: http://www.radio6.nl/mijkeencolive
  • Email: live@radio6.nl

Met deze week:

Maandag 21 september

Te gast: Norbert Kögging Jazz-zanger Norbert Kögging treedt op met zijn groep KØGGING, is zangdocent en codirecteur van Jazzfest Amsterdam. Ook is hij voor optredens en albumreleases vaak te vinden in Canada, zijn tweede thuis.

Dinsdag 22 september

Te gast: Corrie van Binsbergen Deze veelzijdige en veelgevraagde gitariste en componiste won in 1999 de Boy Edgar Prijs. Ze was leider van groepen als Corrie en de (Grote) Brokken, Vanbinsbergen en Links en haar muziek is een mix van jazz, rock, funk, gecomponeerde muziek en improvisatiemuziek, met invloeden van Franka Zappa.

Woensdag 23 september

Te gast: KOFFIE De band KOFFIE speelt een mix van Afrobeat, jazz en 1970s funk. In 2013 kwam hun eerste album uit in samenwerking met zangeres Nassan Silva Lopes. Ze speelden op festivals als North Sea Jazz, Zwarte Cross, Oerol, Dunya and Roots Festival Amsterdam en verschillende shows in België, Hongarije en Zwitserland. In juni 2015 kwam hun single Afrotonic uit.

Aflevering 6 van Joep Pelt’s radiodocumentaire “Southern Nights”

Iedere woensdag hoor je Joep Pelt’s radiodocumentaire “Southern Nights” waarin hij zijn muzikale helden, zoals Allen Toussaint en Rev. John Wilkins, ontmoet tijdens een reis van New Orleans naar Memphis en meer leert over de muziek uit deze streek. In aflevering 6 bezoekt Joep het noordelijke heuvellandschap waar de Mississippi Hill Country Blues wordt gespeeld. Deze bluesvorm werd recent wereldwijd bekend via bands als The Black Keys, maar zag tegelijkertijd haar oorspronkelijke vertolkers overlijden. Stierf deze muziektraditie met hen of staat er een nieuwe generatie klaar?

Donderdag 24 september

Te gast: Guido van Rijn Nederlands blues- gospelhistoricus. Begin dit jaar kreeg hij een Keeping The Blues Alive Award in Memphis. Hij ontving de award in de categorie Historical Preservation. Zijn belangrijkste werk is een zestal boeken en begeleidende cd’s over de wijze waarop blues- en gospelartiesten de politiek van een elftal Amerikaanse presidenten hebben beleefd en bezongen.

Vrijdag 25 september

Te gast: Leo Janssen Sinds 1986 is hij als vaste tenorsaxofonist verbonden aan het Metropole Orkest. Samen met het Metropole Orkest begeleidde hij tal van groten uit de jazzwereld zoals Herbie Hancock, Brecker Brothers, Pat Metheny, Gino Vanelli en Bob Mintzer. Hij treedt vaak op met The African Connection van pianist Thijs Borsten en de Koos Wiltenburg Group. In 2003 verscheen zijn eerste soloproject: “Echoes of the Mind” en in 2005 verscheen een cd in samenwerking met pianist Egbert Derix: “Angeli”.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top