vrijdag, mei 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / NTR: Deze week in Mijke & Co Live!
NTR: Deze week in Mijke & Co Live!

NTR: Deze week in Mijke & Co Live!

  • Nederland
  • Uitzending: Week 42, ma 12 t/m vrij 16 oktober 22.00-1.00 uur op NPO Radio 6 Soul & Jazz Website: http://www.radio6.nl/mijkeencolive Email: live@radio6.nl Mijke & Co Live is het live muziekmagazine van Radio 6 Soul & Jazz.
  • NTR
  • http://www.ntr.nl
  • info@ntr.nl

Met de mooiste concertopnames uit binnen- en buitenland, uit de rijke omroeparchieven en eigen sessies. Interviews met artiesten over nieuwe projecten en releases en specials over festivals en muzikanten.

Met deze week: Maandag 12 oktober
Te gast: Anton Goudsmit

Deze gitarist speelt in onder andere de Ploctones (samen met Jeroen Vierdag), New Cool Collective en Eric Vloeimans’ band. In 2009 won hij de Boy Edgar Prijs, een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een instrumentalist, componist, arrangeur of orkestleider op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek.

Dinsdag 13 oktober
Te gast: Burton Greene

Nadat hij jazz leerde van Dick Marx, Billy Green en Ira Sullivan, richtte hij in 1962 zijn eerste groep op met bassist Alan Silva: The Free Form Improvisation Ensemble. In 1969 verhuisde hij naar Europa, eerst naar Parijs en later naar Amsterdam. Hij maakt jazz, electronische muziek, klassiek en folk en hij speelde samen met muzikantan als John Tchicai, Johnny Dyani, Archie Shepp, Anthony Braxton, Willem Breuker, Han Bennink, Theo Loevendie en ga zo maar door.

Woensdag 14 oktober
Te gast: Mike Bindraban & Henk Koolen

State-X New Forms is een tweedaags internationaal georiënteerd festival voor progressieve jazz, avant-garde rock, cutting edge electronics en nu-arts. Het vindt plaats op 11 en 12 december in het Paard van Troje, Den Haag. Onder andere Snarky Puppy, Avishai Cohen (trompettist) en Mark Guiliana Beat Music staan op het programma. Programmeurs Mike Bindraban & Henk Koolen zijn woensdag te gast bij Mijke & Co Live om over het festival te praten!

Aflevering 8 van Joep Pelt’s radiodocumentaire “Southern Nights”

Iedere woensdag hoor je Joep Pelt’s radiodocumentaire “Southern Nights” waarin hij zijn muzikale helden, zoals Allen Toussaint en Rev. John Wilkins, ontmoet tijdens een reis van New Orleans naar Memphis en meer leert over de muziek uit deze streek. In aflevering 8 spreekt Joep Blind Mississippi Morris over de gentrificatie van de muziekscene in Memphis en woont hij een opnamesessie bij in de roemruchte Royal Studios, bekend van de talloze hits van Al Green en tegenwoordig een populaire creatieve plaats voor internationale sterren.

Donderdag 15 oktober
Te gast: Hermine Deurloo

Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam maar is autodidact op de chromatische mondharmonica. Inmiddels is ze een van de bekendste spelers van dit instrument. Ze trad op met o.a. het Metropole Orkest, Candy Dulfer en het Willem Breuker Kollektief en in oktober 2012 verscheen haar cd ‘Glass Fish’ bij Challenge Records, met de top van de Nederlandse jazz: Tony Overwater, Jesse van Ruller en Joshua Samson. Donderdag is ze te gast in Mijke & Co Live omdat ze sinds dit jaar de eerste Conservatoriumdocente in Nederland van de chromatische mondharmonica is.

Vrijdag 16 oktober
Te gast: nog niet bekend

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top