vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / NTR: Deze week in Mijke & Co Live!
NTR: Deze week in Mijke & Co Live!

NTR: Deze week in Mijke & Co Live!

  • Nederland
  • Uitzending: Week 39, ma 21 t/m vrij 25 september 22.00-1.00 uur op NPO Radio 6 Soul & Jazz Website: http://www.radio6.nl/mijkeencolive Email: live@radio6.nl
  • NTR
  • http://www.ntr.nl
  • info@ntr.nl

Mijke & Co Live is het live muziekmagazine van Radio 6 Soul & Jazz. Met de mooiste concertopnames uit binnen- en buitenland, uit de rijke omroeparchieven en eigen sessies. Interviews met artiesten over nieuwe projecten en releases en specials over festivals en muzikanten. Met deze week:

Maandag 21 september

Te gast: Francesca Tandoi Ze is geboren in Rome en speelt vanaf haar 12e piano. Met Oscar Peterson als grote inspiratiebron begon ze in 2009 aan het Conservatorium in den Haag. Ze gaf een concert in Zwitserland, nam een cd op voor het Japanse label Atelier Sawano en had vorig jaar een Azië-tour met optredens in Maleisië, Singapore en Japan.

Dinsdag 22 september

Te gast: Braskiri
Braskiri is het jongste project van Bert Lochs samen met Dirk Balthaus, tubaïst Steffen Granley en drummer Wim Kegel. In 2009 begon Bert Lochs de groep Lochs/Balthaus/Herskedal: trompet, piano en tuba. Ze maakten twee cd’s en gaven verschillende concerten (onder andere op het North Sea Jazz Festival in 20110). Daniel Herskedal had het zo druk, dat hij moest stoppen en Steffen Granley naar de groep bracht. Later werd Wim Kegel ook bij de groep gevoegd. In december en januari is hun CD releasetour.

Woensdag 23 september

Te gast: Doug Macleod
Deze singer-songwriter met zijn warme soulstem won in 2014 de Blues Music Awards voor Acoustic Artist Of The Year en Acoustic Album Of The Year (There’s A Time). In 2013 won hij een Blues Blast Music Award voor Male Artist Of The Year. In maart van dit jaar kwam zijn album “Exactly Like This” uit. Binnenkort begint zijn Europese tour.

Aflevering 5 van Joep Pelt’s radiodocumentaire “Southern Nights”

Iedere woensdag hoor je Joep Pelt’s radiodocumentaire “Southern Nights” waarin hij zijn muzikale helden, zoals Allen Toussaint en Rev. John Wilkins, ontmoet tijdens een reis van New Orleans naar Memphis en meer leert over de muziek uit deze streek. In aflevering 5 “Gimme That Old Time Religion” gaat Joep naar de kerk in Mississippi met het a capella gospel trio Como Mama’s en leert Joep ‘Prodigal Son’ spelen van Rev. John Wilkins, een liedje dat eind jaren 60 in één klap wereldberoemd werd dankzij de Rolling Stones.

Donderdag 24 september

Te gast: Marijn van der Linden
Zijn grote passie is de Braziliaanse muziek en hij speelt behalve gitaar ook cavaquinho en Braziliaanse percussie. Hij speelt op het moment in verschillende groepen en projecten, waarvoor hij zelf ook componeert. Het repertoire bestaat voornamelijk uit choro, samba, jazz en wereldmuziek.

Vrijdag 25 september

Te gast: Chloe Charles
Al voordat haar soul/pop album With Blindfolds On uitkwam, won ze de Grand Prize in de John Lennon Songwriting Contest en de Lennon Award for Pop voor haar nummer Black & White. Ze wordt vergeleken met Adele, Amy Winehouse en Bjork.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top