zondag, februari 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / NTR: Luisteraars en programmamakers NPO Radio 6 bieden Tweede Kamer petitie aan voor behoud Soul & Jazzzender
NTR: Luisteraars en programmamakers NPO Radio 6 bieden Tweede Kamer petitie aan voor behoud Soul & Jazzzender

NTR: Luisteraars en programmamakers NPO Radio 6 bieden Tweede Kamer petitie aan voor behoud Soul & Jazzzender

  • Nederland
  • Luisteraars en programmamakers van NPO Radio 6 bieden komende dinsdag een petitie voor het behoud van de publieke radiozender voor Soul & Jazz aan bij de vaste kamercommssie voor Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. De online petitie ‘Radio 6 moet blijven!’ is inmiddels door meer dan 6500 mensen ondertekend. Dinsdag om 13:45u zal de petitie in de Tweede Kamer worden aangeboden. Radio 6 presentator Mijke van Wijk zal spreken over het belang van jazz op de publieke omroep.
  • NTR
  • www.ntr.nl
  • info@ntr.nl

Drie maanden geleden maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekend te willen stoppen met NPO Radio 6 Soul & Jazz. Door middel van een online petitie willen de luisteraars een signaal afgeven: Radio 6 moet blijven! Sinds het bericht van de opheffing is er dan ook veel aandacht geweest voor deze op handen zijnde opheffing. Met als belangrijkste exponenten de speciale uitzending van De Wereld Draait Door over jazz in Nederland, meerdere grote artikelen in landelijke kranten en het protestconcert van jazzmuzikanten in het Vondelpark in Amsterdam dat door ruim 6.000 mensen is bezocht.

Radio 6 Soul & Jazz is één van de weinige, en op veel gebieden zelfs het enige medium, dat aandacht besteed aan jazz, wereldmuziek, crossover, soul, blues, funk en alles waar daarbij hoort. De zender geeft journalistieke aandacht aan nieuwe releases, projecten, wat er op de podia, op de conservatoria, de vele muziekconcoursen en de festivals gebeurt. Verder is er ruim aandacht voor, live opnames, interviews met de makers en betrokkenen en (historische) verdieping. Als Radio 6 Soul & Jazz daadwerkelijk zal verdwijnen zal dit geen aandacht meer krijgen op de Publieke Omroep. Vele tienduizenden artiesten, podia en festivals hebben niet langer een plek waar ze terecht kunnen en met (nieuw) publiek in aanraking kunnen komen. En dat voor een muziekstijl, jazz, waarop Nederland een gidsland is. We hebben een wereldvermaard podium voor jazz (Bimhuis), een net zo geliefd en bekend festival (North Sea Jazz) en uitmuntende conservatoria. Jonge Nederlandse jazzmuzikanten floreren in het buitenland. Buitenlandse jazzmuzikanten willen dolgraag hier hun opleiding volgen. Daarnaast is musicologisch gezien de jazz, naast klassieke en popmuziek de derde hoofdstroming in de muziek.

Om 13:45 zal de petitie worden overhandigd aan leden van de commissie. De initiatiefnemers van de petitie en Radio 6 presentatrice Mijke van Wijk zullen hierbij aanwezig zijn om aan te geven waarom zij van mening zijn dat Radio 6 moet blijven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top