zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / NulNu congres prikkelt bouwers en bewoners tot energieneutrale aanpak
NulNu congres prikkelt bouwers en bewoners tot energieneutrale aanpak

NulNu congres prikkelt bouwers en bewoners tot energieneutrale aanpak

  • Nederland
  • Op woensdag 8 oktober vond het energieneutrale congres NulNu plaats in Arnhem. Negen masterclasses verdiepten techniek, organisatie en financiën van een energieneutrale aanpak. Een sprankelende interviewronde over acht projecten met bewoners, eigenaren en makers prikkelde ruim 200 congresdeelnemers. De presentatie van het NulNu manifest van vereniging DNA in de bouw, de feestelijke uitreiking van de eerste zeven diploma’s in Nederland van het internationaal erkende certificaat Passiefhuis vakman, de introductie van de Stichting KERN en de presentatie van het Ontwerppakket energetisch renoveren, sloten het geslaagde evenement af.
  • Overhandiging NulNu manifest met 10 punten
  • DeJong&Verder
  • http://www.dejongev.nl
  • info@dejongev.nl
  • NulNu manifest def

Tijdens het Nulnu congres presenteerde DNA in de Bouw het NulNu manifest: 10 standpunten die uiteenzetten waarom energieneutraal nu noodzakelijk is. Het werd overhandigd door bestuurslid Carl-peter Goossen aan Ron Josten, adviseur dubo bij VNG. Zeven cursisten ontvingen de eerste diploma’s in ons land van het internationaal erkende certificaat ‘Passiefhuis vakman’. De cursus van het Passiefhuis Instituut wordt in tientallen landen gegeven aan aannemers, installateurs en andere professionals in de uitvoerende bouw.

De cursus is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast door DNA en wordt gegeven door de nieuwe stichting KERN, die deze avond werd geïntroduceerd. KERN staat voor kennisinstituut energetische renovatie en nieuwbouw en is opgericht door DNA om de energietransitie in de bouw te versnellen. KERN verzamelt zo compleet mogelijk actuele kennis, stelt deze laagdrempelig beschikbaar en ontwikkelt opleidingen en cursussen. Meer informatie op www.stichtingkern.nl.

Ontwerppakket energetisch renoveren

Tevens presenteerde DNA het Ontwerppakket energetisch renoveren, een compleet pakket met materialen om vijf keer een morfologisch ontwerp te maken. De inhoud is ideaal bij de integrale aanpak van het ontwerp voor renovatie, maar ook voor nieuwbouw. Iedere bouwprofessional kan er direct effectief mee aan de slag. Een uitgebreid scala aan deeloplossingen, 82 in totaal, is verzameld in 16 groepen, inclusief kenmerken. Het pakket kan worden besteld bij DNA. Kijk voor meer informatie op www.dnaindebouw.nl.

Bevlogenheid en elan

Initiatiefnemer vereniging DNA in de Bouw organiseerde het NulNu congres met Stadsregio Arnhem Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en TU Delft. Het evenement trok beleidsmakers uit de regio, bedrijven en particulieren met energieneutrale (ver)bouwplannen. Met de voor DNA in de Bouw kenmerkende bevlogenheid en elan was een congresprogramma samengesteld dat zowel de presentatoren, geïnterviewden, standhouders als congresdeelnemers inspireerde tot veel vragen en discussies. De pas twee jaar bestaande DNA in de Bouw stimuleert een steeds grotere groep tot energieneutraal bouwen en renoveren. Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe leden toegetreden tot de vereniging.

Alles over Het Nieuwe Wonen

Het congres maakte deel uit van de NulNu manifestatie en betreft 3 evenementen in 3 maanden: gratis adviesgesprekken voor particulieren (22 – 25 september); het congres op 8 oktober en op 7, 8 en 9 november de energieneutrale open huisroute. Met de NulNu manifestatie wil DNA kennis en kunde over Het Nieuwe Wonen in een energieneutraal huis delen, kansen en mogelijkheden voor bewoners concreet maken en integrale samenwerking stimuleren.

Passiefhuis in Nederland

Met Europese steun van het project PassREg is DNA in de Bouw aanjager in de regio Arnhem-Nijmegen op het gebied van het passiefhuis in Nederland. PassREg staat voor Passive House Regions with Renewable Energy. Het is onderdeel van IEE (Intelligent Energy Europe) en duurt tot mei 2015. Er nemen 14 Europese regio’s aan deel en DNA in de Bouw voert het in Nederland uit, met co-financiering van de gemeentes Arnhem en Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en provincie Gelderland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top