maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Obama belt met Merkel over nieuwe sancties tegen Rusland
Obama belt met Merkel over nieuwe sancties tegen Rusland

Obama belt met Merkel over nieuwe sancties tegen Rusland

  • Internationale
  • President Barack Obama heeft telefonisch overleg gevoerd met de Duitse bondskanselier Angela Merkel over mogelijke aanvullende sancties tegen Rusland. Die moeten Moskou ertoe bewegen de troepen uit de grensstreek met Oekraïne terug te trekken.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjium3rp22be/nieuws/obama_belt_met_merkel_over_nieuwe?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0

Volgens het Witte Huis destabiliseren pro-Russische separatisten Oekraïne met ,,een georchestreerde campagne van opruiing en sabotage”. Obama zou erop hebben aangedrongen dat Europa zich voorbereidt op aanvullende sanctiemaatregelen tegen Rusland.

De Verenigde Staten dreigen Rusland nieuwe sancties op te leggen als Moskou geen stap terugzet in het conflict met Oekraïne. Tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat zei minister John Kerry van Buitenlandse Zaken de hand van Rusland te zien in de onrust in de Oekraïense steden Donetsk en Charkov. Moskou wil volgens hem de situatie zo draaien dat het kan ingrijpen onder het mom van bescherming van de Russische minderheid, net zoals op de Krim.

Volgens Kerry zijn Russische agenten verantwoordelijk voor de recente onrust. De Verenigde Staten en Europa zitten op één lijn wat betreft hardere sancties. Die zouden vooral de energie-, bank- en mijnbouwsector treffen, hield hij de senatoren voor. Kerry spreekt volgende week met zijn Russische collega Sergej Lavrov.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top