maandag, mei 27, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Oekraïne centraal op Euro-Aziatische top
Oekraïne centraal op Euro-Aziatische top

Oekraïne centraal op Euro-Aziatische top

  • Internationale
  • Het conflict in Oekraïne domineert de vergadering van Aziatische en Europese landen (ASEM) donderdag en vrijdag in Milaan. Tijdens de top van 47 landen zullen de presidenten van Rusland en Oekraïne, Vladimir Poetin en Petro Porosjenko, elkaar 'begeleid' door onder anderen de Italiaanse premier Matteo Renzi vrijdagmorgen vroeg ontmoeten.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjo2j0d1oyw9/nieuws/oekraine_centraal_op_euro_aziatische_top?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0

Donderdagavond heeft de Duitse regeringsleider Angela Merkel een tête-à-tête met Poetin. Merkel heeft kort voor de ontmoeting Rusland verweten onvoldoende te doen om de spanning in Oost-Oekraïne weg te nemen. Volgens haar laat Rusland na afspraken te respecteren die op 5 september in Minsk (Wit-Rusland) zijn gemaakt om het geweld in Oost-Oekraïne een halt toe te roepen.

Poetin zei donderdag tegen Servische media dat onder meer de VS schuld hebben aan de burgeroorlog in Oekraïne en die schuld op Rusland probeert af te schuiven. Poetin zei voorts zich niet door westerse sancties te laten chanteren.

Namens Nederland is premier Mark Rutte op de ASEM-top. Het initiatief tot het tweejaarlijkse Europees-Aziatische overleg kwam 20 jaar geleden van Frankrijk en Singapore. De eerste ASEM-top was in 1996 in Bangkok. Lid van de ASEM zijn 30 Europese landen, waaronder Rusland, de EU, Australië, Nieuw-Zeeland, en 17 Aziatische landen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top