dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / OESO optimistisch over Nederlandse economie
OESO optimistisch over Nederlandse economie

OESO optimistisch over Nederlandse economie

  • Nederland
  • De Nederlandse economie zal in 2015 met 2,0% en in 2016 met 2,2% groeien. Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in de vandaag gepresenteerde Economic Outlook. Daarmee stelt de OESO haar verwachtingen voor de Nederlandse economie positief bij: in november raamde zij nog een groeipercentage van 1,4% voor 2015 en 1,6% voor 2016.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/06/03/oeso-optimistisch-over-nederlandse-economie.html

De presentatie van de Outlook vond plaats tijdens de Ministerial Council Meeting (MCM) van de OESO. Onder voorzitterschap van Nederland, vergaderen de ministers van landen en partnerlanden van de OESO vandaag en morgen in Parijs over het bevorderen van investeringen voor duurzame groei.

Minister Kamp: “Deze positieve cijfers laten wederom zien dat de economische groei aanhoudt en dat we de stijgende lijn vasthouden. Nederland zit weer tegen de voorhoede aan als het gaat om economische groei en de verwachtingen zijn positiever dan voorheen. Het is een goed teken dat bedrijven meer investeren, consumenten meer besteden en de export blijft toenemen. In mijn rol als voorzitter, wil ik vandaag de deelnemende landen aan de MCM aanmoedigen te kiezen voor structurele hervormingen die investeringen uitlokken waardoor vernieuwing de ruimte krijgt en economische groei wordt aangejaagd.”

Het is voor het eerst in 24 jaar dat Nederland voorzitter is van deze vergadering van de MCM van de OESO, waaraan dit jaar 52 ministers uit 44 verschillende landen deelnemen. Vanuit het Nederlandse voorzitterschap zit Minister Kamp van Economische Zaken vandaag verscheidene sessies voor. Premier Rutte opende vandaag de MCM, minister Schultz zat een sessie voor over klimaat en water en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zal morgen de afsluitende persconferentie van de MCM verzorgen.

Tijdens deze bijeenkomst zal er ook ruimte zijn voor economische promotie van Nederland. Grote panelen in de centrale hal van de OESO tonen innovatieve Nederlandse projecten, bijvoorbeeld op het gebied van voedselzekerheid, energie en watermanagement. “Op deze manier kan Nederland zichzelf tijdens het voorzitterschap positief in de kijker spelen. De samenwerking tussen onze innovatieve ondernemers, wetenschap en overheid staat daarbij centraal. Samen bieden zijinnovatieve oplossingen voor wereldwijde, maatschappelijke uitdagingen”, aldus minister Kamp.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top