vrijdag, augustus 14, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / OESO roept de G20 ministers van Financiën om de volgende stappen in de strenge aanpak van belastingontduiking steunen
OESO roept de G20 ministers van Financiën om de volgende stappen in de strenge aanpak van belastingontduiking steunen

OESO roept de G20 ministers van Financiën om de volgende stappen in de strenge aanpak van belastingontduiking steunen

  • Europa
  • De OESO vandaag gepresenteerd aan de G20 ministers van Financiën plannen voor een tweeledige aanval op belastingontwijking en-ontduiking van zowel bedrijven en particulieren.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/ctp/oecd-calls-on-g20-finance-ministers-to-support-next-steps-in-clampdown-on-tax-avoidance.htm

Als aanvulling op haar actieplan voor Base Erosie en Profit Shifting door bedrijven, de OESO heeft de ministers een voorstel om internationale fiscale samenwerking en transparantie te vergroten door het bevorderen van de automatische uitwisseling van informatie tussen rechtsgebieden.

De nieuwe single wereldwijde standaard wordt verwacht door de G20, die zal een beroep doen op alle rechtsgebieden te committeren aan de uitvoering ervan moet worden goedgekeurd. De nieuwe standaard, gebaseerd op een drie-tier voorstel van de OESO moet operationeel zijn in 2014.

Het voorstel voorziet in:

  • een omschrijving van de financiële informatie automatisch wordt uitgewisseld: rente, dividenden, balans houden en de inkomsten uit bepaalde verzekeringsproducten. Het omvat ook de verkoop opbrengsten uit financiële activa en andere inkomsten uit vermogen of uit betalingen gedaan met betrekking tot het account.
  • De ontwikkeling van een operationeel platform. De OESO wijst erop dat voor de automatische uitwisseling van informatie om effectief te functioneren, de juiste juridische en administratieve kader dient te worden voorzien om de vertrouwelijkheid te waarborgen en misbruik van de verstrekte gegevens te voorkomen. Gemeenschappelijke rapportage en due diligence-regels, ondersteund door compatibele technologie en software, zal in de komende maanden worden ontwikkeld.
  • De instelling van een multilateraal, juridisch platform . De multilaterale Verdrag inzake wederzijdse administratieve bijstand in belastingzaken bevat strikte regels inzake vertrouwelijkheid en het juiste gebruik van informatie. Meer dan 70 rechtsgebieden, met inbegrip van alle G20-landen, hebben tot nu toe het verdrag ondertekend. Voortbouwend op dit, het verslag roept de G20 om de ontwikkeling van een gestandaardiseerde overeenkomst te laten ondertekenaars van de Multinationale overeenkomst te kiezen in de automatische uitwisseling van informatie te ondersteunen. Het ontwikkelen van een dergelijk model overeenstemming kon worden afgerond tegen het einde van 2013 met de gedetailleerde richtsnoeren in de eerste helft van 2014, volgens het rapport.

Er wordt al gewerkt om ervoor te zorgen dat alle landen kunnen profiteren van een meer transparant belastingklimaat. Dit omvat bijvoorbeeld het helpen van ontwikkelingslanden vaststellen van behoeften aan technische bijstand en capaciteitsopbouw.

De OESO update over de voortgang in de richting van de automatische uitwisseling van informatie en het actieplan inzake Base Erosie en Profit Shifting (BEPS) werden voorgelegd aan de G20 ministers van Financiën bijeen in Moskou op 19-20 juli 2013.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top