zondag, juni 7, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / OESO stelt roadmap voor Colombia’s lidmaatschap
OESO stelt roadmap voor Colombia’s lidmaatschap

OESO stelt roadmap voor Colombia’s lidmaatschap

  • Europa
  • De OESO uiteengezet een duidelijk pad voor de toetreding van Colombia tot de organisatie, de versterking van haar inzet voor haar wereldwijde lidmaatschap verder uit te breiden naar meer opkomende economieën omvatten.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/oecd-sets-out-roadmap-for-colombias-membership.htm

OESO-secretaris-generaal Angel Gurría zei: “De lancering van gesprekken met Colombia onderstreept de betrokkenheid van de organisatie om zijn bereik en zijn positie als wereldwijde standaard setter verbreden. Onze gezamenlijke doelstelling is om samen te werken aan het beleid van Colombia dichter naar best practices OESO brengen. Dit proces, waardoor standaarden en best practices worden goedgekeurd om het leven van de Colombianen te verbeteren, is even belangrijk als het lidmaatschap zelf. ”

Colombiaanse ambtenaren zal nu beginnen aan te gaan met de OESO-comites, bestaande uit deskundigen uit de Lid-landen op gebieden zoals: Investering, omkoping bij internationale zakelijke transacties, corporate governance, Financial Markets, Insurance & Private Pensioenen, Concurrentie, Tax, Milieu, Chemicals, Public bestuur, Regulatory Policy, Ruimtelijke Ontwikkeling, Statistics, Economie, Onderwijs, Werkgelegenheid, Arbeid en Sociale Zaken, Volksgezondheid, Handel, exportkredieten, landbouw, visserij, Wetenschap & Technologie, IT & Communicatie en consumentenbeleid.

De eerste stap in het proces zal zien Colombia indienen van een Startnota waarin zij haar standpunt over 250 OESO juridische instrumenten (zie www.oecd.org / acts ). Dit zal op zijn beurt leiden tot een reeks technische beoordelingen door OESO experts, die nadere informatie zal verzamelen uit Colombia via vragenlijsten en fact-finding missies.

Als onderdeel van het toetredingsproces zal de OESO Colombia’s implementatie van beleid, praktijk en juridische instrumenten van de organisatie te evalueren. Zijn commissies kunnen aanbevelingen doen voor aanpassingen in wetgeving, beleid of praktijk aan Colombia dichterbij OESO instrumenten of best practices te brengen, die als een katalysator voor hervormingen.

Zodra de Comites groen licht geven, moet een definitief besluit worden genomen door alle OESO-lidstaten in de Raad van bestuur. Net als alle belangrijke beslissingen die de Organisatie, worden de beslissingen over het lidmaatschap op basis van consensus.

“Deelnemen aan de OESO is te belangrijk een proces te haasten”, zei secretaris-generaal Gurría. “Er is geen deadline voor de voltooiing. Het zal afhangen van de capaciteit van Colombia zich aan te passen aan de normen van de organisatie te voldoen, ten behoeve van de Colombianen “.

Opgericht in 1961 als opvolger van de Organisatie voor Europese Economische Samenwerking, die het Marshallplan toegediend aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, de OESO dient als een economische, milieu-en sociaal beleid forum voor haar 34 lidstaten, evenals partners overal ter wereld, op de belangrijkste mondiale uitdagingen van de wereld.

Huidige leden van de OESO zijn: Oostenrijk, Australië, België, Canada, Chili, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Japan, Korea, Luxemburg, Mexico, de Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De laatste toetredingsproces dateert uit 2007, toen de OESO uitgenodigd vijf landen om gesprekken over toetreding te openen. Chili, Estland, Israël en Slovenië als volwaardige leden in 2010 en de toetredingsonderhandelingen met de Russische Federatie aan de gang.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Scroll To Top