woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Officiële opening beeldenexpositie 7 X SOLO door Jan Mulder
Officiële opening beeldenexpositie 7 X SOLO door Jan Mulder

Officiële opening beeldenexpositie 7 X SOLO door Jan Mulder

  • Nederland
  • Opening Beeldenexpositie 7 X SOLO in Hortus Haren op 23 mei. De beeldenexpositie '7 X SOLO' in Hortus Haren wordt op 23 mei officieel geopend door Jan Mulder. Hij heeft na zijn voetbalcarrière vooral bekendheid gekregen als columnist/schrijver en voetbalanalist, maar daarnaast is hij ook kunstliefhebber en -verzamelaar.
  • LOGO-7XSOLO
  • Hortus Haren
  • http://www.hortusharen.nl
  • aukje.adams@gmail.com
  • Hortus botanicus Haren, Bezoekadres: Kerklaan 34, 9751 NN Haren.(voor genodigden en pers) Beeldenexpositie '7 X SOLO' in Hortus Haren wordt op 23 mei officieel geopend door Jan Mulder (voor genodigden en pers). Hij heeft na zijn voetbalcarrière vooral bekendheid gekregen als columnist/schrijver en voetbalanalist, maar daarnaast is hij ook kunstliefhebber en -verzamelaar.
  • flyer voor LR

Zo was hij in 2012 juryvoorzitter van De Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Het is dus de liefde voor de kunst die hem heeft verleid naar de Hortus te komen.

Na de opening is er gelegenheid voor alle aanwezigen de bijna 70 kunstwerken van zeven kunstenaars uit de Eems-Dollard Regio te bezichtigen. Enkele beelden heeft men bij binnenkomst al gezien, want direct na de entree staan grote abstracte sculpturen in RVS van Peter Könitz opgesteld. Zijn kleinere werken bevinden zich in de galerie.

De mystieke ijzeren beelden van Egbert J. Bos worden tentoongesteld in het rosarium. De watertuin vormt het decor voor de fijnzinnige figuratieve bronzen beelden van Anita Franken. Georg Willms’ houten sculpturen van eeuwenoud ‘Mooreiche’ zijn te vinden in de bamboe- en grastuin.

De botanische rozentuin en naastgelegen tuinen zijn het domein van Jef Depassé met zijn abstracte werk. Claus Wettermanns intens zwarte houten sculpturen bevinden zich in de Malushoek. Op de dijk rond de voedselarme plas staan de magistrale grote sculpturen van Gjalt Blaauw afgetekend tegen wolken en lucht.

Over Working Service

Aukje Adams, Online Marketing specialist tel.: 06 – 33858328

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top