woensdag, maart 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Old Liquors Invest lanceert vijfjarige gedekte obligatielening van tweeënhalf miljoen euro voor aankoop eeuwenoude cognac en whisky.
Old Liquors Invest lanceert vijfjarige gedekte obligatielening van tweeënhalf miljoen euro voor aankoop eeuwenoude cognac en whisky.

Old Liquors Invest lanceert vijfjarige gedekte obligatielening van tweeënhalf miljoen euro voor aankoop eeuwenoude cognac en whisky.

  • Nederland
  • De emissie is de grootste actieve crowdfundlening van Nederland. Een obligatie van vijfhonderd euro geeft 8% rente per jaar. Inleggen kan direct online via de website oldliquorsinvest.com. Na vijf jaar wordt de inleg volledig terugbetaald. Obligaties zijn gedekt door pandrecht.
  • Old-Liquors-Groepsfoto
  • Old Liquors Invest B.V.
  • https://www.oldliquorsinvest.com
  • laming@oldliquors.com
  • Noot voor de redactie. Persbijeenkomst op zaterdag 10 oktober 2015 om 14:30 uur in Breda Old Liquors heeft een wereldprimeur. Crowdfunding voor de aankoop van cognac, whisky, armagnac, port en likeuren uit de 18e, 19e en 20ste eeuw is uniek. Dit crowdfundingproject is qua streefbedrag, het grootste actieve project van Nederland. De proeverij die bij deze gelegenheid wordt gehouden is een unieke gebeurtenis die wereldwijd niet snel zal worden herhaald. Leden van de pers zijn van harte uitgenodigd om te midden van duizenden flessen - uit de grootste verzameling ter wereld - kennis te maken met de smaak van honderden jaren oude cognac en armagnac. Over Bay van der Bunt Bay van der Bunt heeft ruim veertig jaar ervaring in de internationale handel in zeldzame en oude dranken, maar ook in antiek en historische auto's. Hij erfde zijn enorme kennis van cognac en zeldzame en oude dranken van zijn vader en grootvader. Deze laatste begon in 1895 al met verzamelen van oude en zeldzame Cognac. Drie generaties Van der Bunt hebben met hun kennis van het aankopen van historische oude dranken de sleutel gevormd tot een succesvolle start in 2012 van de online verkoop van deze zeldzame en oude dranken. Over Bart Laming Bart Laming studeerde bedrijfseconomie en communicatie. Hij heeft een kwart eeuw internationale ervaring in de verkoop en marketing van consumentengoederen, opgedaan in managementfuncties voor diverse multinationals. Bart en Bay werken al vijf jaar samen aan de bedrijfsplannen van Old Liquors die nu vorm krijgen met de start van Old Liquors Invest B.V. De emissie is de grootste actieve crowdfundlening van Nederland. Een obligatie van vijfhonderd euro geeft 8% rente per jaar. Inleggen kan direct online via de website oldliquorsinvest.com. Na vijf jaar wordt de inleg volledig terugbetaald. Obligaties zijn gedekt door pandrecht.
Crowdfunding zorgt voor het startkapitaal van Old Liquors Invest B.V.,  het bedrijf van de Bredase verzamelaar en geheelonthouder Bay van der Bunt. De obligatiegelden worden volledig belegd in zeldzame cognac, whisky, port en armagnac uit de 18de, 19de en 20ste eeuw. De rente is gebaseerd op waardestijging bij verkoop van de zeldzame en kostbare oude dranken. Obligatiehouders zijn lid van een stichting die pandrecht heeft op alle aangekochte flessen als zekerheid voor rente en aflossing.
Deelnemers die vóór 10 oktober 2015 obligaties aanschaffen, worden éénmalig in de gelegenheid gesteld om de smaak van kostbare en honderden jaren oude cognac en armagnac te ervaren tijdens een exclusieve proeverij die gewoonlijk voorbehouden is aan de rijksten der aarde.
De Old Liquors Collectie is de grootste privécollectie oude dranken ter wereld en bevat meer dan 5.000 flessen zeldzame en oude sterke drank waaronder cognac uit de periode van gevierde presidenten zoals George Washington (1789), Tsaren zoals Catherina de Grote (1796) en gebeurtenissen uit de Napoleontische tijd zoals de Slag bij Austerlitz (1805). De verzameling is te zien op de website oldliquors.com.
Bay van der Bunt (67) zegt hierover: “Al jaren zie ik de prijzen van oude dranken stijgen. Mijn collectie, marktwaarde veertien miljoen euro, is de startvoorraad van het nieuwe bedrijf dat mijn collectie in delen gaat verkopen. Het dagelijks management van het bedrijf heb ik overgedragen aan Bart Laming. Zelf ga ik het wat rustiger aan doen maar blijf nog wel enkele dagen per week betrokken bij inkoop en taxaties”.
Bart Laming (51), directeur van Old Liquors Invest, zegt: “De inleg van obligatiehouders rendeert vrijwel meteen. Mijn team speurt wereldwijd naar bijzondere en zeldzame flessen op afgelegen veilingen en in stoffige kelders van verzamelaars. Het grootste deel van de aankopen wordt direct met winst doorverkocht aan toprestaurants, luxe warenhuizen, gespecialiseerde handelaren, verzamelaars en vermogende particulieren. Een klein deel wordt in voorraad gehouden in eigen kelders en verkocht bij voldoende waardestijging.
HIER  kunt u rechtenvrij hoge resolutie Foto- en Videomateriaal downloaden.

Over Bart Laming

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top