zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / OMDAT IK VLAMING BEN: Een boek over opgroeien in Vlaanderen in 1940
OMDAT IK VLAMING BEN: Een boek over opgroeien in Vlaanderen in 1940

OMDAT IK VLAMING BEN: Een boek over opgroeien in Vlaanderen in 1940

  • Belgie
  • "Omdat Ik Vlaming Ben", het nieuwe boek van Eddy Adriaens, vertelt aan de hand van het levensverhaal van Florine De Pauw uit Kerksken Haaltert (Oost Vlaaderen, België) hoe het voelde om als Vlaming in België op te groeien ten tijde van de tweede wereldoorlog.
  • omdat ik vlaming ben - 3d-2
  • Eddy Adriaens
  • http://www.lulu.com/spotlight/Jaimelavie
  • adriaens.eddy@telenet.be

Het nieuwe boek van Eddy Adriaens schetst aan de hand van de levensloop van Florine De Pauw uit Kerksken – Haaltert (Oost Vlaanderen, België) het gevoel van achterstelling en verdrukking binnen het unitaire België dat 75 jaar geleden leefde bij vele Vlamingen en hoe dit de collaboratie in de hand werkte.

“Omdat Ik Vlaming Ben” is verkrijgbaar bij de meeste webshops (lulu, amazon, shopmybooks, ECI, BOL COM, …) of via de boekhandel (ISBN 978 1616271305)

Over Adriaens

Eddy Adriaens werd geboren in Aalst in 1953. Hij woont In Nederhasselt - Ninove, is gehuwd met Arlette Scheerlinck en vader van een dochter, Tamara.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top