maandag, januari 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Onderliggende nettowinst ING over 1e kwartaal 2016 EUR 842 miljoen
Onderliggende nettowinst ING over 1e kwartaal 2016 EUR 842 miljoen

Onderliggende nettowinst ING over 1e kwartaal 2016 EUR 842 miljoen

  • Nederland
  • ING Groep heeft vanochtend de resultaten over het eerste kwartaal van 2016 bekend gemaakt. Over dit kwartaal heeft ING Bank een onderliggend nettoresultaat geboekt van EUR 842 miljoen, ondanks een grote stijging van de toezichts- en regelgevingskosten. Het onderliggend resultaat voor belastingen over het eerste kwartaal van 2016 was EUR 1.186 miljoen, door een stijging van het netto-renteresultaat.
  • ING
  • arjen.boukema@ing.nl

Onderscheidende klantbeleving

“De digitale bankwereld is dynamischer dan ooit”, aldus Ralph Hamers, CEO van ING Groep. “De manier waarop onze klanten bankieren verandert en wij moeten daar flexibel en alert op inspelen. Dankzij onze Think Forward-strategie zijn we hiertoe in staat en kunnen we onze meer dan 34 miljoen klanten wereldwijd een onderscheidende klantbeleving bieden. In het 1e kwartaal van 2016 hebben we verder geïnvesteerd in klantvriendelijke technologieën en samenwerking met externe partijen. In Frankrijk introduceerden we als eerste bank een digitale financieel adviseur, ‘Coach Epargne’. Klanten kunnen hiermee beter onderbouwde beslissingen nemen op het gebied van sparen en beleggen.”

#1 Net Promoter Scores

“Volgens de meest recente Net Promoter Scores neemt ING Bank in vergelijking met onze concurrenten in zeven landen een nummer 1-positie in. Dit onderstreept dat we onze klantbelofte nakomen, die de kern vormt van onze strategie. Het motiveert ons om steeds beter te worden terwijl we werken aan de realisatie van onze doelstelling om mensen in staat te stellen zowel privé als zakelijk steeds een stap voorop te blijven lopen.”

Nieuwe diensten voor ondernemers

“In Nederland werken we in ons Ondernemerslab met kleine bedrijven samen aan de ontwikkeling van nieuwe diensten op het gebied van financiering en marketing, die voldoen aan hun behoefte. Voor onze Wholesale Banking-klanten hebben we nieuwe diensten toegevoegd aan ons Inside Business-platform voor digitaal bankieren. Dit platform is nu eveneens beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, zodat ook in deze landen onze klanten hun financiën altijd en overal kunnen beheren.”

Resultaat ING Bank Nederland 1Q 2016

Het onderliggend resultaat voor belasting van ING Bank Nederland is in het 1e kwartaal van 2016 uitgekomen op EUR 336 miljoen, inclusief EUR 94 miljoen aan toezichts- en regelgevingskosten. Een daling vergeleken met de EUR 420 miljoen in het eerste kwartaal van 2015 toen er geen sprake was van toezichts- en regelgevingskosten. Zonder deze kosten bedraagt het onderliggend resultaat voor belasting in het 1e kwartaal van 2016 EUR 430 miljoen, het hoogste resultaat van de afgelopen 5 kwartalen.

ING.world

Hoe heeft ING het afgelopen jaar gepresteerd? En wat waren de highlights? Lees hierover in ing.world – het online magazine van ING. De mei-editie staat in het teken van het thema ‘Cities’. Met o.a. een over de slimme steden van de toekomst en een column van ING Hoofdeconoom Mark Cliffe over zelfrijdende auto’s.

Toelichting op de cijfers door Ralph Hamers

Bekijk de quarterly video waarin CEO ING Groep Ralph Hamers de kwartaalcijfers persoonlijk toelicht.
En lees hier het volledige persbericht over de resultaten van ING Groep.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top