donderdag, april 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ondernemer verzilvert groeikansen in Egypte
Ondernemer verzilvert groeikansen in Egypte

Ondernemer verzilvert groeikansen in Egypte

  • Nederland
  • Nederland is een écht exportland en is daardoor in staat om in een groeiende behoefte te voorzien als het gaat om export van bijvoorbeeld bouwmaterialen, vrachtwagens en machines naar Egypte.
  • JAG Trucks
  • http://www.jagtrucks.com
  • info@jag-trucks.com

In Nederland zijn we erg goed ontwikkeld als het gaat om de infra-structuur van het land en de maatschappij. Er is daardoor veel regelgeving en een niet aflatende regeldruk. Gelukkig kan dat laatste in andere landen ook op een andere manier waardoor er goede kansen ontstaan voor ontwikkeling en ondernemerschap, aldus Erwin Jager, directeur en eigenaar van JAG Trucks Middle East.

Een goed voorbeeld hiervan is de ondersteuning van omringende landen van Egypte die de komende jaren veel investeren in de nieuwbouw van woningen en infrastructuur. Daarvoor zijn naast bouwmaterialen ook machines noodzakelijk evenals vrachtwagens in de meest uiteenlopende configuraties. Tijdens één van onze reizen zijn we onmiddellijk in dat gat gesprongen.

Met twee lokale businesspartners hebben we een lokale onderneming opgericht waardoor we veel sterker staan in onze communicatie. Het biedt ons veel voordelen, we komen daardoor binnen bij lokale afnemers die anders voor ons verborgen waren gebleven. We richten ons actief op de toekomstige groei en ontwikkeling van het land. Dat vergt tijd en energie op meerdere vlakken maar creëert op zeer korte termijn goede rendementen die in Nederland simpelweg niet meer te realiseren zijn. We verkopen er vanaf de start in 2014 aan de lopende band nieuwe en gebruikte trucks, trailers en machines en krijgen nu ook via de buurlanden dagelijks uiteenlopende aanvragen binnen.

Vanuit Dubai waar onze Holding Barrows Invest zit gevestigd investeren we actief in vastgoed. We hebben een groot netwerk van investeerders wat in dit land zonder meer een voordeel is. We investeren actief in mooie projecten en creëren met elkaar daardoor een gezond rendement. Zo bouwt bijvoorbeeld het grootste bouwbedrijf van Dubai voor een waarde van 40 billion dollar een project van 1 miljoen huizen in Egypte waarvan de oplevering start in 2017. Een land waar Saoudi Arabië en Kuweit tevens veel geld investeren.

Als tweede voorbeeld is er onlangs een nieuwe airport terminal in Hurgharda geopend. Het land investeert in nieuwe infrastructuren wat juist nu kansen biedt om mooie rendementen te behalen, aldus Jager.

Kansen ontstaan voor export, voor vastgoedinvesteringen maar ook voor werkgelegenheid en groei in de toeristensector. Het is een land wat de komende 10 jaar op een positieve manier veel in het nieuws zal zijn. Beleggen kan juist nu daardoor extra interessant zijn. De grond is er nu goedkoop en zal de komende jaren door actieve  beleggers worden aangekocht om te speculeren in de opbouwende economie van dit land. Hiervan profiteert niet alleen de bouwsector maar ook zeker de exportsector. En daar zijn we als Nederlanders nou eenmaal sterk in.

Over jagere

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top