woensdag, oktober 20, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Onderzoek Strategy Partners Nederlandse markt voor document- & contentmanagement en informatielogistiek
Onderzoek Strategy Partners Nederlandse markt voor document- & contentmanagement en informatielogistiek

Onderzoek Strategy Partners Nederlandse markt voor document- & contentmanagement en informatielogistiek

  • Nederland
  • De verwachting voor de Nederlandse markt voor document-, content- en informatielogistieke oplossingen en diensten voor 2014 zijn positief. De resultaten over heel 2013 zijn uiteindelijke beter geworden dan medio 2013 werd verwacht. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse businessbarometer van Strategy Partners Nederland. De totale marktgroei in 2013 kan - omgerekend naar gewogen groeiresultaten - op 5,7% worden gesteld. Net als in 2013, blijven gespecialiseerde ECM integratiediensten en invoice processing en purchase to pay oplossingen en diensten in 2014 de meest belangrijke groeimarkten.
  • Strategy Partners3
  • Strategy Partners Nederland
  • www.strategy-partners.nl
  • spnl@influx-pr.com
  • Driebergen, 10 april 2014 - De verwachting voor de Nederlandse markt voor document-, content- en informatielogistieke oplossingen en diensten voor 2014 zijn positief. De resultaten over heel 2013 zijn uiteindelijke beter geworden dan medio 2013 werd verwacht. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse businessbarometer van Strategy Partners Nederland. De totale marktgroei in 2013 kan - omgerekend naar gewogen groeiresultaten - op 5,7% worden gesteld. Net als in 2013, blijven gespecialiseerde ECM integratiediensten en invoice processing en purchase to pay oplossingen en diensten in 2014 de meest belangrijke groeimarkten. Voor redactionele informatie of een pdf van het onderzoeksrapport: Influx PR - Jakob Brons - tel: 055 3663034 - e-mail: spnl@influx-pr.com.
Tweede halfjaar 2013 gunstig – Verwachtingen 2014 positiever dan ooit.
In de diverse marktsegmenten van de Nederlandse document- & contentmanagement en informatielogistieke markt peilt Strategy Partners al vanaf 2009 ieder halfjaar de actuele businessresultaten en -verwachtingen. Hans Kaashoek, managing partner van Strategy Partners Nederland: “Driemaal eerder hebben we de bedrijven naar de omzet- en margeverwachtingen voor heel 2013 gevraagd; in september 2012 en in februari en augustus 2013. Eind 2012 was ruim 90% van de ondernemingen positief tot zeer positief in de verwachtingen voor 2013. Gedurende 2013 zijn in het bijzonder de topgroeiverwachtingen duidelijk bijgesteld.”

Groei in 2013
Het aantal bedrijven met een positieve omzetgroei voor heel 2013 (verwacht en uiteindelijk gerealiseerd) daalde in die periode van 93% in september 2012 via 88% in februari 2013 naar 72% groei als werkelijk resultaat. Een ontwikkeling die uiteindelijk iets positiever was dan die in 2012. Een voor sommige bedrijven erg goede tweede helft van 2013 maakte de initiële verwachtingen toch waar.
Het percentage van bedrijven dat over 2013 te maken kreeg met een omzetdaling steeg van een verwachte 6% in september 2012 naar werkelijk 28%. Dat betreft met name ondernemingen in de segmenten lokale ECM-software en projectleveranciers en Output software en diensten.
Diverse leveranciers in de document- & contentmanagement en informatielogistiek markt rapporteren voor 2013 het effect van moeizame implementatieprojecten.
“Eind 2012 gecontracteerde projecten vragen meer dan geplande aandacht”, constateert Kaashoek. “Daardoor kwamen operationele marges onder druk te staan. Ook de traditionele order- en omzettoename in het laatste kwartaal heeft niet overal plaatsgevonden. Veel orders zijn doorgeschoven naar begin 2014 waardoor een goede onderhandenwerk positie is opgebouwd.”

Gemiddelde groeipercentage 2013 lager
De resultaten voor de tweede helft van 2013 geven aan dat 75% van de bedrijven meer omzet en 79% meer marge hebben gerealiseerd ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2012. Het aantal bedrijven met een positieve groei over heel 2013 is identiek, maar het gemiddelde groeipercentage over het hele jaar is lager als gevolg van een matige eerste helft.
Kaashoek: “De beste resultaten werden gerealiseerd bij leveranciers van Internationale Enterprise Content Managementsoftware, document capture en informatie acquisitie oplossingen en bij leveranciers in het Invoice Processing en Purchase to Pay segment.”

2014 weer positief
De verwachtingen voor 2014 zijn wederom positief. Ruim 92% van de ondernemingen verwacht een omzetgroei, waarvan 47% een groei van meer dan 10%. Met name de invoice processing en purchase to pay oplossingen en diensten, de gespecialiseerde ECM integrators en lokale ECM software- en projectleveranciers verwachten voor 2014 een zeer positief resultaat.

Het onderzoek
Het onderzoek van Strategy Partners is gebaseerd op actuele informatie zoals door de bedrijven zelf aangeleverd. Gevraagd wordt naar de procentueel betere of slechtere werkelijke prestatie van de onderneming of de business unit over de afgelopen periode. Dit wordt aangevuld met de verwachte betere of slechtere prestatie voor het komende half jaar, het gehele huidige jaar en het gehele daarop volgende jaar; zowel voor de omzet als de marge. Het wordt vergeleken met de werkelijke prestaties in dezelfde periode een jaar ervoor.
De publicatie is gebaseerd op de informatie van 40 ingevulde enquêtes van in totaal 60 leveranciers van producten en diensten in de diverse sectoren met een minimale omzet in Nederland van € 1,0 miljoen.
De werkelijk gerealiseerde resultaten in de tweede helft van 2013 en totaal 2013 en de verwachtingen voor de eerste helft en het totaal van 2014 van alle bedrijven tezamen worden beschreven. Aanvullend zijn de werkelijke resultaten uitgesplitst naar marktsegmenten.
Strategy Partners – Willem van Abcoudelaan 11 – 3971 AA Driebergen – 0343 514882 - contact@strategy-partners.nl - www.strategy-partners.nl
Over Strategy Partners
Strategy Partners is een innovatieve analyseorganisatie met research- en adviesactiviteiten in specifieke ECM- en BPM-segmenten van de IT-markt. Zij levert resultaatgedreven, pragmatische en direct uitvoerbare adviezen die organisaties helpen oplossingen of systemen te verkrijgen en effectief in gebruik te nemen. De onderzoek- en adviesdiensten ondersteunen tevens bedrijven die betrokken zijn bij mergers/acquisities en strategische allianties. Voor IT-leveranciers, systeemintegrators en diensten­leveranciers worden cruciale “go-to-market”-strategieën, actuele marktkwalificatie en -segmentatie en gedetailleerde analyse en informatie geleverd om de markten in Europa te bedienen en te benutten. Voor meer informatie zie: www.strategy-partners.nl.

Over influxpr

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top