maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / Onjuiste weergave politiewerk Haarlem in media
Onjuiste weergave politiewerk Haarlem in media

Onjuiste weergave politiewerk Haarlem in media

  • Nederland
  • Afgelopen week was er een landelijke politieactie waarin aandacht was voor de inning van niet betaalde boetes en mensen die nog een taak- of gevangenisstraf open hebben staan.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/december/2/04-onjuiste-weergave-politiewerk-haarlem-in-media.html

In diverse media is een verhaal verschenen dat de politie van Haarlem buitenproportioneel zou hebben gehandeld bij een bezoek aan een adres aan het Brouwersplein in Haarlem. Betrokkenen van de bewoner hebben diverse media benaderd met onjuiste informatie over het bezoek. De politie van de eenheid Noord-Holland betreurt deze onjuiste weergave van de feiten.

Actieweek

Tijdens de actieweek worden adressen bezocht waarbij de mensen weten dat de politie langskomt. Zij hebben meerdere aanmaningen ontvangen of politie aan de deur gehad, ook zijn de bezoeken in de media aangekondigd. Op het adres aan het Brouwersplein zijn vier politiemedewerkers verschenen die door de bewoner binnen zijn gelaten. De man die een boete open had staan is vrijwillig meegegaan naar het politiebureau en in goede harmonie is vervolgens de boete betaald. De politie is dan ook verbaasd dat nu in de media een verhaal verschijnt dat zij buitenproportioneel zou hebben gehandeld.

Onjuiste berichtgeving

Zo wordt onder andere gesuggereerd dat de politie met drie busjes en een tiental agenten voor de deur van de woning stond en intimiderend aanwezig zou zijn geweest, ook zou het plein vol met politie hebben gestaan. Deze onjuiste berichtgeving doet de gedane inspanningen van de politiemensen ernstig tekort en schetst een verkeerd beeld van de politie in Noord-Holland in het algemeen en in dit geval de politie van Haarlem in het specifiek. Burgers die de beleving hebben onheus bejegend te zijn door de politie worden zijn altijd welkom om hierover in gesprek te gaan.

Verder wil de politie benadrukken dat een politiebezoek aan de deur in dit soort gevallen voorkomen kan worden door tijdig openstaande boetes te betalen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top