dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Online stemmen voor winnaar Mensenrechtentulp
Online stemmen voor winnaar Mensenrechtentulp

Online stemmen voor winnaar Mensenrechtentulp

  • Nederland
  • De publieke stemronde voor de Mensenrechtentulp 2013 is geopend. Via www.mensenrechtentulp.nl kan iedereen kiezen wie van de 44 nominaties het meest in aanmerking komen voor de prijs. De Mensenrechtentulp is bedoeld als ondersteuning van personen die op een vernieuwende manier de mensenrechten in de wereld bevorderen. Het idee achter de prijs is dat mensenrechtenverdedigers van elkaar kunnen leren.
  • 131009-mensenrechtentulp
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/09/online-stemmen-voor-winnaar-mensenrechtentulp.html

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken): ‘Het is belangrijk dat we nieuwe wegen vinden om de mensenrechten wereldwijd te bevorderen en daarbij ook nieuwe groepen mensen bereiken. Ik hoop dat veel mensen het leuk vinden mee te doen en hun stem uit te brengen op de kandidaat van hun keuze. Het zijn stuk voor stuk mensenrechtenverdedigers die onze aandacht en onze steun verdienen.’

De minister reikt de prijs ter waarde van 100.000 euro woensdag 11 december uit. De winnaar kan hiermee zijn of haar bijdrage aan de versterking en innovatie van mensenrechten verder ontwikkelen en op een grotere schaal toepasbaar maken, zodat die ten goede komt aan meer mensen, op zoveel mogelijk plaatsen. Ook kan de winnaar profiteren van een wereldwijd netwerk van experts die hem of haar verder op weg helpen. De prijs gaat vergezeld van het bronzen beeldje van de Mensenrechtentulp.

De nominatieronde heeft 44 inzendingen opgeleverd, uit meer dan twintig landen. Tot en met vrijdag 18 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen. Uit de stemmen wordt een top 3 samengesteld. Een tweede top 3 wordt samengesteld door experts van het organiserende instituut HiiL die ‘wild cards’ toekennen aan genomineerden op basis van de kwaliteit van de inzending. Zo kunnen ook genomineerden met een kleiner netwerk de finale bereiken. Een onafhankelijke jury selecteert uit deze zes finalisten een top 3. Uit die drie kiest minister Timmermans de uiteindelijke winnaar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top