dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Ook werktijdverkorting mogelijk door EU-sancties
Ook werktijdverkorting mogelijk door EU-sancties

Ook werktijdverkorting mogelijk door EU-sancties

  • Nederland
  • Bedrijven die direct zijn getroffen door EU-sancties tegen Rusland, kunnen ook werktijdverkorting voor hun medewerkers aanvragen. Op 15 augustus had het kabinet al besloten de regeling open te stellen voor bedrijven die zijn getroffen door de Russische boycot van EU-goederen. De EU-sancties tegen Rusland zijn volgens het kabinet, net als de Russische boycot, buitengewone omstandigheden die niet tot het gewone ondernemersrisico kunnen worden gerekend. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt de bestaande regeling werktijdverkorting per 1 november hiervoor open.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/10/31/ook-werktijdverkorting-mogelijk-door-eu-sancties.html

Om in aanmerking te kunnen komen voor werktijdverkorting moeten bedrijven voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de werkvermindering tenminste 20 procent per week zijn en minimaal 2 en maximaal 24 (kalender)weken duren. Wordt aan die voorwaarden voldaan dan kan een bedrijf voor de betreffende werknemers een WW-uitkering krijgen voor de niet-gewerkte uren, vanaf de datum waarop de aanvraag is ontvangen. Aanvragen kunnen bij het ministerie van SZW worden ingediend.

Tot nu toe zijn 20 aanvragen ingediend voor werktijdverkorting als gevolg van de Russische boycot. Het gaat om 113 werknemers. Inmiddels zijn 12 aanvragen goedgekeurd voor 68 werknemers.

Meer informatie voor werkgevers is te vinden op cao.szw.nl: Werktijdverkorting (wtv): informatie voor werkgevers

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top