vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Opening expositie ‘No Translation ~ creatieve streken van een zakenvrouw’
Opening expositie ‘No Translation ~ creatieve streken van een zakenvrouw’

Opening expositie ‘No Translation ~ creatieve streken van een zakenvrouw’

  • Nederland
  • Op 13 oktober start de expositie ‘No Translation’ van Isa’s Art in het gebouw van The Masters in Maastricht. ‘No Translation’ is de eerste expositie van de schilderijen van onderneemster Isa Quodbach. Het thema heeft alles te maken met de universele taal van kunst, die zich niet laat vertalen.
  • schilderij expo
  • Isatranslations
  • http://www.isatranslations.eu
  • stagiaire@isatranslations.eu

Isa Quodbach richtte in 2005 het Maastrichtse vertaalbureau Isatranslations op, tegenwoordig een middelgroot bureau met vier werknemers. Isatranslations werkt volgens een strak georganiseerd vertaalproces, dat de kwaliteit van vertalingen borgt.

Kunst laat zich niet vertalen

De strakke organisatie van het bureau liet weinig vrijheid voor de creativiteit van de zakenvrouw. “Ik wilde als kind altijd kunstenaar worden”, vertelt Quodbach. “Ik volgde zelfs privélessen in de Dordogne. Toch besloot ik na de Vertaalacademie om mijn zakelijke instinct te volgen. Dat pakte goed uit, maar ik miste na een paar jaar hard werken toch balans.” Twee jaar geleden ontdekte Quodbach opnieuw haar passie voor schilderen. Het gaf haar de vrijheid om te werken met de universele taal van kunst, die zich niet laat vertalen. Een ideale manier om buiten alle kaders te werken. Om los te komen, van het strak georganiseerde vertaalproces. En om deze creativiteit ook weer te benutten in het dagelijkse ondernemerschap.

Talent krijgt een kans

Quodbach’s schilderijen kenmerken zich door intuïtie en gevoel, de creatieve kant krijgt volledige vrijheid. Vooral klanten zullen op de doeken een andere kant van de zakenvrouw zien. Ze zijn dan ook allemaal uitgenodigd voor de feestelijke opening. “Ik vind het leuk om mijn relaties met elkaar in contact te brengen. Daarom organiseer ik ook af en toe evenementen. Nu gaat het eens niet over vertalen, ze zien een kant van mij die ze nog niet kennen. De context van mijn expositie in het gebouw van ‘The Masters’ is ook treffend, vind ik. Dit sociale project in Wyck geeft jongeren een kans om hun talent te ontdekken en het te benutten middels stages en projecten door de hele stad. Dat is in mijn ogen echte kunst, om talent in mensen te laten bloeien. Ik kon me geen betere plek voor mijn expositie bedenken.

Agenda

‘No Translation – creatieve streken van een zakenvrouw’ wordt op zondag 13 oktober feestelijk geopend tussen 15.30 uur en 17.00 uur. Wie op 13 oktober verhinderd is, is tot 3 november bij The Masters, aan de Wyckergrachtstraat 32 te Maastricht, van harte welkom om de schilderijen van dichtbij te bekijken.

Voor een blik op de kunst van Isa’s Art surft u naar facebook.com/isasart.eu of kijk voor meer informatie op www.isatranslations.eu.

Kijk voor meer informatie over het sociale project The Masters in Wyck op www.themasters.nu.

Over isatranslations

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top