zaterdag, augustus 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Opkomende markten hebben het nu moeilijk. Welke markten moet u nu kopen? Invenco Benelux
Opkomende markten hebben het nu moeilijk. Welke markten moet u nu kopen? Invenco Benelux

Opkomende markten hebben het nu moeilijk. Welke markten moet u nu kopen? Invenco Benelux

  • Nederland
  • Momenteel is er behoorlijk veel paniek in de Opkomende Markten. Wereldwijd staan aandelenkoersen onder druk. Maar elke scherpe correctie is ook een kans voor de beleggers! Essentiële vragen daarbij zijn echter: wanneer moet je instappen, in welke markten en in welke aandelen?
  • thumbmaker (1)
  • Invinco Benelux
  • www.invincobenelux.com
  • sales@invincobenelux.com

De ene Opkomende Markt is de ander niet. Zo hebben China en Zuid-Korea een overschot op de lopende rekening, terwijl Turkije en Indonesië behoorlijke tekort moeten noteren. Moeten we daarom Turkije en Indonesië links laten liggen. Wij denken van niet. Om een voorbeeld te geven, wij zijn onverkort positief op Turkish Airlines. Hetzelfde geldt voor Aneka Tambang (Antam) in Indonesië! Met andere woorden er zijn en blijven mooie aandelen te vinden met mooie vooruitzichten.

In de week van 29 januari verkochten beleggingsfondsen voor een bedrag van ruim $ 6,3 miljard effecten uit Opkomende Markten. Het was de grootste onttrekking sinds augustus 2011. In heel januari is de uitstroom ruim $ 12 miljard geweest. Dat benadert na een maand al het bedrag van $ 15 miljard voor heel 2013. Niet alleen effecten gaan in de uitverkoop, ook lokale valuta’s worden massaal van de hand gedaan.

Nu de Fed besloten heeft om versneld te gaan afbouwen is er een strijd om het schaarser wordend kapitaal losgebarsten. Het is dus belangrijk de belegger te verleiden om jouw valuta te houden of te kopen. Dat kan feitelijk maar op één manier en dat is om een aantrekkelijke reële rentevergoeding te bieden. Bij Goldman Sachs en bij Citigroup hebben ze uitgerekend, dat juist die reële rente veel te laag is. Zo is die rentevergoeding voor de Mexicaanse peso bijna nul en voor de Zuid-Afrikaanse Rand slechts 1,4%. Dat is te weinig om beleggers te verleiden om de tekorten van die landen te financieren.

Bron: www.invincobenelux.com

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top