donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Opnieuw aanhouding fraude VCA examen
Opnieuw aanhouding fraude VCA examen

Opnieuw aanhouding fraude VCA examen

  • Nederland
  • De directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft een 25-jarige man aangehouden op verdenking van examenfraude. Hij werd onlangs in Rotterdam tijdens een VCA examen (Veiligheid, Gezondheid en Milieuchecklist Aannemers) op heterdaad betrapt.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/01/29/opnieuw-aanhouding-fraude-vca-examen.html

Het is niet de eerste keer dat de Inspectie SZW aanhoudingen verricht voor fraude bij VCA examens. Eind vorig jaar werden ook al meerdere personen aangehouden op verdenking van examenfraude.

De verdenking bij deze aanhouding is dat de verdachte met de identiteit van iemand anders het examen heeft afgelegd. Ook bestaat het vermoeden dat hij dit op deze wijze al meerdere keren gedaan heeft. Het VCA diploma van de verdachte is overigens enige maanden geleden ingetrokken, naar aanleiding van de eerdere fraudezaak met examens. Afgelopen december haalde hij opnieuw zijn diploma en heeft daarna nog minimaal één keer, maar vermoedelijk vaker, namens iemand anders het examen gedaan.

VCA certificaten zijn benodigd voor werknemers die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving, zoals constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen of bij installaties. Door het handelen van verdachte slagen er kandidaten voor vaktechnische examens waarvan de kandidaten de theorie waarschijnlijk niet beheersen. Dit zou kunnen leiden tot potentiële veiligheidrisico’s voor de Nederlandse samenleving.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top