vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Opnieuw een geslaagde bietencampagne voor de Tiense Suikerraffinaderij
Opnieuw een geslaagde bietencampagne voor de Tiense Suikerraffinaderij

Opnieuw een geslaagde bietencampagne voor de Tiense Suikerraffinaderij

  • Belgie
  • Op 17 september 2013 ging de bietencampagne van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen en Longchamps uit de startblokken. De eerste suikerbieten kwamen die dag volop binnen om er verwerkt te worden tot suiker. Na 112 dagen kwamen, op 7 januari, de laatste bieten toe. De resultaten van deze bietencampagne liggen uiteindelijk hoger dan voorspeld.
  • Sugar refinery of Tienen
  • www.tiensesuikerraffinaderij.com
  • info@raftir.be
  • http://www.tiensesuikerraffinaderij.com/nl-BE/Who%20we%20are/News%20and%20Publications/2014/Geslaagde-bietencampagne-2013-2014

Zachte weersomstandigheden verhogen het rendement

Bij het begin van de campagne, gekenmerkt door zeer droge weersomstandigheden, waren de vooruitzichten wat betreft het rendement normaal tot goed. Tot en met begin november hebben we zeer goede klimatologische omstandigheden gehad voor het oogsten van de bieten. Nadien volgde een hevige regenperiode waardoor het aanleggen van bietensilo’s op het veld werd bemoeilijkt (traditioneel wordt dit in de eerste helft van de maand november uitgevoerd). Dankzij de inspanningen van eenieder zijnde fabrieken, die doorheen de hele campagne zeer succesvol hebben gedraaid, toch voldoende bevoorraad.

Ook in december zijn de weersomstandigheden positief gebleven. Naast een korte vriesperiode, die dankzij de TopTex zeilen geen schadelijke gevolgen heeft gehad voor de kwaliteit van de bieten, waren de temperaturen boven de normale waarden. Hierdoor waren de laad- en transportomstandigheden heel vaak optimaal.

Deze zachte weersomstandigheden hebben een positief effect gehad op het suikergehalte van de bieten. Het behaalde rendement gepolariseerde suiker is uitstekend en vertoont een toename van meer dan 4% ten opzichte van de voorbije campagneperiode.

Blijvende investeringen voor duurzame resultaten

De investeringen worden ook in de toekomst verder gezet. Zo zal de Tiense Suikerraffinaderij zich blijvend inzetten om de overtollige aarde van de bieten op het veld te verwijderen en werd dit jaar een nieuwe siloreiniger extra ingezet. De Tiense Suikerraffinaderij verwijdert momenteel de aarde van 81% van de bieten die ze zelf vervoert. Dat is 17% meer dan het voorbije jaar. Samen met ons ‘zero waste’ beleid waarbij alle nevenproducten van de suikerbiet gevaloriseerd worden, draagt dit bij tot een duurzamere toekomst. Ook in de fabriek hebben gerichte investeringen bijgedragen tot een verhoogde betrouwbaarheid, wat op zijn beurt heeft geleid tot de beste bietenverwerking ooit.

Bovendien wordt voor de komende drie jaar 50 miljoen euro vrijgemaakt voor investeringen over de verschillende vestigingen heen. Investeringen in energie, nieuwe of vernieuwde productielijnen, … zijn slechts een greep uit de toekomstige projecten.

Speciaal dankwoord

De Tiense Suikerraffinaderij bedankt niet alleen haar eigen werknemers voor dit mooie resultaat, maar ook de planters met wie het bedrijf al meer dan 177 jaar samenwerkt. Ook mogen we de kraanmannen die de suikerbieten op een hoop leggen of in de vrachtwagens laden en de ondernemers die instaan voor het oogsten van de bieten niet vergeten. Deze laatsten hebben een zeer moeilijke periode gekend in de maand november.

Verder verdienen ook de transporteurs die gedurende deze campagneperiode de bieten hebben vervoerd van het veld naar de fabriek een pluim. Onze transporteurs tekenen trouwens sinds 2010 een transportcharter om zo bij te dragen aan een respectvol verloop van het bietenvervoer.

En tot slot bedanken we ook onze klanten die ons het vertrouwen geven om samen met hen op zoek te gaan naar innovatieve of op-maat-gemaakte producten. Een welgemeend dankjewel is hier dus zeker op zijn plaats.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top