donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Oprichting nicheadvocatenkantoor Feenstra de Putter
Oprichting nicheadvocatenkantoor Feenstra de Putter

Oprichting nicheadvocatenkantoor Feenstra de Putter

  • Nederland
  • Oprichting nicheadvocatenkantoor Feenstra de Putter vanwege marktvraag naar specialistische kennis insolventie- en ondernemingsrecht. Advocaten Frank Feenstra en Artjan de Putter verruilen hun dienstverband bij respectievelijk Dirkzwager Advocaten en Notarissen te Arnhem en Phijffer Advocaten te Nijmegen voor een eigen onderneming in Ede om de markt te bieden wat reguliere advocatenkantoren niet kunnen.
  • Feenstra De Putter
  • www.fdpa.nl
  • info@fdpa.nl
  • Advocaten Frank Feenstra en Artjan de Putter verruilen hun dienstverband bij respectievelijk Dirkzwager Advocaten en Notarissen te Arnhem en Phijffer Advocaten te Nijmegen voor een eigen onderneming in Ede om de markt te bieden wat reguliere advocatenkantoren niet kunnen. Noot voor de redactie Oprichting nicheadvocatenkantoor Feenstra de Putter vanwege marktvraag naar specialistische kennis insolventie- en ondernemingsrecht Neem voor meer informatie contact met ons op: Frank Feenstra: e-mail: feenstra@fdpa.nl, telefoon: 06 1101 2917 Artjan de Putter: e-mail: deputter@fdpa.nl, telefoon: 06 1077 4850
  • Persbericht Feenstra de Putter

De benodigde schaalvergroting binnen de advocatuur als gevolg van toenemende concurrentie en druk op tarieven staat haaks op de behoefte in de markt aan specialistische kennis en maatwerk op het gebied van insolventierecht en ondernemingsrecht. Deze specialismen, en meer in het bijzonder de combinatie ervan, raken bij grotere advocatenkantoren gemakkelijk ondergesneeuwd omdat het een bijzondere tak van sport betreft. Frank Feenstra en Artjan de Putter merkten dat het hierdoor steeds moeilijker werd aan hun cliënten de kwaliteit te leveren die zij beoogden, en besloten hun krachten te bundelen. Op 1 november openen zij, samen met drie werknemers, in het centrum van Ede de deuren van Feenstra de Putter.

Met het nichekantoor insolventie- en ondernemingsrecht richten Feenstra en De Putter zich op de zakelijke markt, waarbij zij met hun kennisniveau, persoonlijke aanpak en klein, gefocust team, hoge kwaliteit kunnen leveren. Frank Feenstra: “Ondernemingen in moeilijkheden en diens leveranciers hebben te maken met een zeer specifieke juridische situatie, die vraagt om specialistische kennis én overzicht. Het aantal advocaten dat dit biedt, is beperkt omdat het insolventierecht een bijzonder en ingewikkeld rechtsgebied is, dat je er als advocaat niet ‘bij’ kunt doen. Artjan en ik hebben ons vanaf het begin van onze loopbaan gericht op het insolventie- en ondernemingsrecht en voelen ons in deze complexe materie als een vis in het water. We zijn erg blij dat we ons vanaf nu volledig kunnen richten op deze praktijk, zonder de organisatorische en politieke ballast die het werken binnen een groot kantoor meebrengt. Zo kunnen wij onze cliënten snel voorzien van heldere adviezen en adequate begeleiding.”

Ook het afwikkelen van (grote) faillissementen is een vak apart; Feenstra en De Putter zijn beide doorgewinterde curatoren. De Putter: “Frank en ik bijten ons vast in de faillissementen die door de rechtbank aan ons als senior curator worden toegewezen. Een snelle doorstart met behoud van werkgelegenheid is altijd een dankbaar resultaat. Als dit niet mogelijk is, richten we ons op een efficiënte afwikkeling van het faillissement, waarbij de belangen van alle betrokken partijen worden gerespecteerd.”

Feenstra en De Putter kozen voor Ede als standplaats vanwege de grote bedrijvigheid in de regio gecombineerd met de lage dekkingsgraad van (senior) insolventierechtadvocaten. Het centraal gelegen moderne pand aan het Burgemeester Van Dijkeplein – waarvan zij de begane grond hebben ingenomen – is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Naast de drie werknemers, is op korte termijn ruimte voor een – uiteraard gespecialiseerd – advocaat-medewerker.

Logo_blauw_transparant

Over Frank Feenstra

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top