woensdag, februari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Oproep aan alle jongeren: pesten melden via de gratis app
Oproep aan alle jongeren: pesten melden via de gratis app

Oproep aan alle jongeren: pesten melden via de gratis app

  • Nederland
  • Na de lancering van de High Five app waarmee leerlingen pesten kunnen melden via de smartphone, zijn er al veel meldingen binnengekomen.
  • Stichting Kinderen, Opvoeding, Educatie en Informatie
  • http://www.highfiveapp.nl
  • info@highfiveapp.nl

Uit de eerste meldingen blijkt dat kinderen en jongeren het fijn vinden om met de app het pesten te kunnen melden, maar dat zij niet altijd vertrouwen hebben in de aanpak van het pesten door de school. Bovendien zijn nog niet alle scholen in Nederland bekend met de mogelijkheden van de app. In veel meldingen staat een opmerking waarin de hoop wordt uitgesproken dat de school nu eindelijk wel iets gaat doen. De mogelijkheid om pesten te melden via de smartphone is nog niet bij alle scholen bekend. Jongeren hebben hier een belangrijke rol in. Als zij de app downloaden en gaan gebruiken, kunnen de scholen hier niet meer omheen en wordt het pestprobleem op school zichtbaar en bespreekbaar. De meldingen komen bij het gebruik van de app direct bij de school binnen via de mailbox.

Als alle jongeren in Nederland een blok vormen tegen pesten, kunnen we een grote stap voorwaarts zetten. Daarom roept de website www.highfiveapp.nl jongeren op om de app massaal te downloaden en te gebruiken. Ook hoopt de website op de medewerking van de media. Zij kunnen aan deze oproep meewerken en een signaal afgeven dat pesten echt moet stoppen.

De High Five app kan gratis gedownload worden in de App store en op Google Play. Na het downloaden kan de app direct ingezet worden in de strijd tegen pesten op school.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top