dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Opstelten spreekt met treinpersoneel over geweld en agressie
Opstelten spreekt met treinpersoneel over geweld en agressie

Opstelten spreekt met treinpersoneel over geweld en agressie

  • Nederland
  • “We willen het gezicht van de politie op de stations vasthouden." Dat heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie maandagmiddag in Utrecht gezegd op een bijeenkomst met bezorgd treinpersoneel. Opstelten sprak met het treinpersoneel over toenemende agressie en geweld in het openbaar vervoer.
  • opstelten-nsa
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/01/20/opstelten-spreekt-met-treinpersoneel-over-geweld-en-agressie.html

Opstelten zei tegen de aanwezige vakbonden en het personeel dat hij helemaal achter hen staat. “Agressie en geweld tegen onze hulpverleners en openbaarvervoerspersoneel, zonder wie wij niet veilig kunnen leven, is onacceptabel. Dat accepteert het kabinet niet. Het is goed om te spreken met alle betrokkenen, met name met het personeel dat elke dag op de trein staat. NS, vakbonden, politie, OM; wij allemaal staan voor dezelfde zaak: agressie en geweld in het openbaar vervoer een halt toeroepen.”

Volgens Opstelten is de politie er als zij wordt opgeroepen. Ook de robuuste basisteams rukken uit bij incidenten rond stations. Indien NS-personeel in een situatie terecht komt waarbij politieondersteuning nodig is, krijgt dit van de politie de hoogste prioriteit. En daders kunnen rekenen op een lik-op-stuk aanpak: de strafeis in dit soort zaken is verhoogd naar 200 procent.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top