dinsdag, augustus 11, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Optimaliseer uw pagina op de sociale netwerksites
Optimaliseer uw pagina op de sociale netwerksites

Optimaliseer uw pagina op de sociale netwerksites

 • Nederland
 • Als u een pagina aanmaakt op Facebook, MySpace, Twitter en andere sociale netwerksites, dan ontwikkelt u content die uw klanten bereikt en u helpt bij het behalen van uw doelen.
 • Responsive Webdesign Bureau
 • www.responsivewebdesignbureau.nl
 • info@responsivewebdesignbureau.nl
 • Als u een pagina aanmaakt op Facebook, MySpace, Twitter en andere sociale netwerksites, dan ontwikkelt u content die uw klanten bereikt en u helpt bij het behalen van uw doelen.

Hoewel sociale netwerksites geen advertentieruimte zijn, kunt u deze sites wel gebruiken om mensen naar uw verkoopproces te leiden. Bijvoorbeeld, The Alternate Routes hebben op hun MySpace-pagina links opgenomen naar de laatste cd van de band, naar hun tourschema en naar een webwinkel om kaartjes voor hun concerten te kopen. Op de website van Volkswagen staan links naar andere sites van de autofabrikant; Vince Ciulla leidt mensen vanaf zijn Squidoo-lens naar zijn website.

Hier volgen enkele suggesties om het beste uit de sociale netwerksites vanuit een marketingoogpunt:

 • Richt u op een specifieke doelgroep. Maak een pagina die een publiek bereikt dat belangrijk is voor uw organisatie. Het is meestal beter om een kleine nichemarkt aan te spreken (bijvoorbeeld mensen die zelf hun auto willen repareren, maar niet weten hoe ze vast moeten stellen wat eraan mankeert).
 • Wees een thought leader. Geef waardevolle en interessante informatie die mensen tot zich willen nemen. Het is beter om uw expertise op een bepaald gebied te tonen en problemen van klanten op te lossen, dan maar door te drammen over uw product.
 • Wees authentiek en oprecht. Probeer u niet voor te doen als iemand anders. Het is een geniepige methode als men u doorkrijgt, kan dat de reputatie van uw bedrijf onherstelbare schade berokkenen.
 • Neem veel links op. Neem links op naar uw eigen sites en blog, en naar die van anderen in uw marktsegment en netwerk. Iedereen houdt van links – daar bestaat het web uit. U moet vanaf een sociale netwerksite zeker naar uw eigen site linken, maar het is ook belangrijk dat u uw horizon verbreedt.
 • Stimuleer mensen contact met u op te nemen. Maak het voor anderen gemakkelijk om online contact met u op te nemen en beantwoord ook uw persoonlijke fanmail.
 • Participeer. Maak zelf groepen aan en neem deel aan online discussies. Word een online leider en regelaar.
 • Zorg ervoor dat men u gemakkelijk vindt. Voeg tags toe aan uw pagina en meld deze aan bij verschillende overzichtpagina’s. Moedig anderen aan uw pagina te bookmarken via Delicious StumbleUpon en Digg.
 • Experimenteer. Sociale netwerksites zijn zo geweldig omdat u nieuwe dingen kunt uitproberen. Als het niet werkt, past u het aan. Of u laat het voor wat het is en probeert iets nieuws. Niemand is een expert in sociaal netwerken – gaandeweg leren we allemaal!

In deze artikelen staat een mooie verzameling van meer conversie optimalisatie

Vijf tips om gezien te worden in zoekmachines

Content marketing 3 tips voor perfecte kopteksten

Negatieve zoekmachine optimalisatie (SEO), wat kun je doen?

Zoekmachine optimalisatie en content marketing gaan hand in hand

En verder

Wil je meer informatie over betaalbare webdesign, werp dan eens uw blik op betaalbare webdesign pakketten.

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top