donderdag, juli 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Organisaties dagen Britse regering voor Europees hof over massaal afluisteren
Organisaties dagen Britse regering voor Europees hof over massaal afluisteren

Organisaties dagen Britse regering voor Europees hof over massaal afluisteren

  • Europa
  • De uitgebreide afluisterpraktijken van Britse geheime diensten zijn illegaal en moeten verboden worden. De organisaties Amnesty International en Liberty and Privacy kloppen daarvoor aan bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM).
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjsy5g6g3vx8/nieuws/organisaties_dagen_britse_regering_voor?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Ze stellen dat het hof een stokje moet steken voor de door de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden geopenbaarde praktijken. Zij hebben die afgelopen week aanhangig gemaakt bij het EHRM en dagen de Britse regering voor dat hof, meldde Amnesty vrijdag.

De twee klagers stellen in Britse rechtbanken op een dood spoor te zijn aangeland. De grootschalige spionagepraktijken van de diensten GCHQ, MI5 en MI6 gaan intussen door. Dat gebeurt op een enorme schaal en tast het privéleven en de vrijheid van meningsuiting aan. De voortwoekerende spionage en controle is een ernstige schending van fundamentele rechten van burgers. Het massale onderscheppen van communicatie is bovendien nodig noch proportioneel, klaagt Amnesty.

Uitspraken van het EHRM in Straatsburg zijn gebaseerd op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en zouden bindend en definitief moeten zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top