dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Organisatietrots belangrijke pijler voor goed werkgeverschap
Organisatietrots belangrijke pijler voor goed werkgeverschap

Organisatietrots belangrijke pijler voor goed werkgeverschap

  • Nederland
  • Wat is het geheim van de populairste werkgevers van Nederland?
  • Effectory B.V.
  • http://www.beste-werkgevers.nl
  • Lysan.pot@Effectory.nl

De mate waarin medewerkers trots zijn op hun werkgever, blijkt uit grootschalig onderzoek van Effectory en Intermediair uitgevoerd onder ruim 300 organisaties. De honderd beste werkgevers van Nederland scoren op het onderwerp organisatietrots een 7,9. Dit is ruim 1,3 punt hoger dan de 6,6 die andere organisaties scoren.

De medewerkers van de honderd best scorende Nederlandse organisaties zijn niet alleen trots op hun werkgever, ook staan zij achter de organisatiedoelstellingen (score 7,7 ten opzichte van een 7,0 elders) en voelen zich echt thuis op hun werk (rapportcijfer 7,9 tegenover een 7,1 bij andere organisaties). Trotse medewerkers fungeren bovendien als ambassadeurs voor hun organisatie, zij promoten hun werkgever namelijk actief bij vrienden en bekenden. De stelling: “Ik raad mijn organisatie aan als werkgever bij anderen” scoort bij de honderd beste werkgevers een 7,9, terwijl andere organisaties hiervoor een 6,9 behalen.

Excellent werkgeverschap

Guido Heezen, directeur van Effectory en HR trendwatcher, legt uit wat de relatie is tussen organisatietrots en goed werkgeverschap. “Op trotse medewerkers mag een werkgever oprecht heel trots zijn.” Als medewerkers niet alleen tevreden, maar zelfs trots zijn, is dat de basis voor goed werkgeverschap. Organisatietrots komt namelijk alleen tot stand bij excellent werkgeverschap, waarbij medewerkers continu serieus genomen worden en mee kunnen denken over de te varen koers. Dit meedenken wordt sociale innovatie genoemd. Vaak scoort organisatietrots overigens ook het hoogst bij organisaties die voorop lopen op het gebied van duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid. Bij organisaties dus die op een positieve manier hun stempel drukken op de maatschappij.

Goud waard

Waarom is organisatietrots zo waardevol? Heezen vervolgt: “Trotse medewerkers vinden hun organisatie oprecht leuk en maken reclame voor hun werkgever, bijvoorbeeld via social media. Ze zijn bereid om zich extra in te zetten om bij te dragen aan het succes van de organisatie. Een trotse medewerker kost een organisatie niks extra’s, maar levert wel ontelbaar veel meer op. In deze tijd is dat van onschatbare waarde. Trotse medewerkers zijn daarom goud waard.”

Onderzoek naar goed werkgeverschap

Het Beste Werkgeversonderzoek van Intermediair en Effectory onderzoek is dit jaar voor de twaalfde keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek hebben 316 organisaties deelgenomen. De respondenten in het Beste Werkgeversonderzoek zijn ondervraagd over hun werkzaamheden, arbeidsomstandigheden, organisatie, collega’s, leidinggevenden, beloning en ontwikkelingsmogelijkheden.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top