woensdag, juni 19, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Oscar Santillan’s Intruder veranderde het landschap
Oscar Santillan’s Intruder veranderde het landschap

Oscar Santillan’s Intruder veranderde het landschap

  • Internationale
  • De uit Ecuador afkomstige kunstenaar Oscar Santillan (1980) veroorzaakt in Engeland een storm van reacties op zijn werk ‘The Intruder’.
  • 9ac4ab7e-904c-4465-9558-238f24856578
  • The Ridder
  • http://theridder.com
  • communications=theridder.com@mail195.atl21.rsgsv.net
  • 1b0b42f2-3444-4907-8ea3-2d4c36562858

‘The Intruder’ bestaat uit een klein stukje steen van het hoogste punt van Engeland, het 978.1 m hoog gelegen Scafel Pike in Lake District, dat door de kunstenaar werd meegenomen en in een galerie als kunstwerk gepresenteerd. Door deze minieme, maar suggestieve ingreep veranderde de hoogte van het gehele land en wijzigde het landschap. De kunstenaar onderzoekt verschillende labels die op de natuur geplakt worden; de grootste, de hoogste, de langste of de krachtigste.

Maar verontwaardigde reacties in the Guardin, op BBC News en andere nieuwskanalen zijn in lijn met de uitspraak van de directeur van Cumbria Tourism die stelt dat …we bij de neus zijn genomen, we willen onze berg terug.’

In Nederland meet het hoogste punt slechts 322.7 meter -de Vaalserberg in Zuid-Limburg- en werd deze zelfde actie een paar maanden geleden eveneens uitgevoerd, maar bleef tot dusverre onopgemerkt!

Is het schaamte over de nu zelfs nog meer zichtbare vlakheid van ons land, eenvoudigweg verdrukking, ontkenning, onverschilligheid? Of een teken van een meer filosofische en open geest die Nederlanders hebben?

Meer werk van deze en andere kunstenaars in de tentoonstelling ‘Adam, Eve & the Devil’, tot 5 juni 2015 in Marres/ Huis voor Contemporaine Cultuur in Maastricht.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top