donderdag, juli 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Ouderen beschermd tegen letsel bij vallen met unieke valairbag
Ouderen beschermd tegen letsel bij vallen met unieke valairbag

Ouderen beschermd tegen letsel bij vallen met unieke valairbag

  • Nederland
  • Als ouderen ten val komen, heeft dat vaak grote gevolgen. Regelmatig overlijden ouderen zelfs ten gevolge van een val. Door de toekomstige vergrijzing zal dit aantal toenemen. Heike Vallery van de TU Delft (faculteit 3mE) heeft daarom een valairbag voor ouderen ontworpen. Voor de ontwikkeling van de airbag werkt Heike samen met haar collega’s van de afdeling BioMechanical Engineering, de faculteit Industrieel Ontwerpen en de Nederlandse start-up WOLK BV.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

Val voorspellen

Uit de laatste statistieken van Veiligheid NL (2014) blijkt dat 88.000 ouderen werden behandeld op de spoedeisende hulp na een valpartij. 40.000 mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis en bijna 3.000 ouderen overleden ten gevolge van een val. De valairbag beschermt ouderen tegen lichamelijk letsel in geval van instabiliteit. Heike Vallery doet onderzoek naar het valalgoritme dat instabiliteit bij oudere mensen moet voorspellen. Dit zorgt ervoor dat de airbag zich tijdig opblaast. Binnen een jaar zal het vernieuwde valalgoritme ingebouwd worden in de eerste serie van valairbags die WOLK gaat produceren.

Comfortabel

‘Wij zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing voor dit maatschappelijke probleem. En de gebruiker ondervindt er zelf geen last van. De airbag is comfortabel, makkelijk in gebruik en onder de meeste kleren te dragen. De kussens kunnen zich aan drie zijdes ontvouwen (links, rechts en achter) waardoor de gebruiker het minst risico loopt op letsel aan de heup’, aldus Filippo van Hellenberg Hubar van WOLK BV en alumnus Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft.

Samenwerking

Deze week ondertekende Theun Baller, decaan van de faculteit 3mE een samenwerkingscontract met WOLK BV. de overeenkomst is een voortzetting van een jarenlange vruchtbare samenwerking tussen WOLK BV en de TU Delft waarmee de TU Delft een bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top